Camilla

torsdag 30 september 2010

Martyrrollen ger Sverigedemokraterna lätta poäng.

Sverigedemokraternas kliv in i Riksdagen har lett till till enorma känsloyttringar. Visst, man kan tycka att det är fruktansvärt att vi har fått ett främlingsfientligt parti i riksdagen, eller ännu mer fruktansvärt att det faktiskt är svenska folket som röstat in dem i riksdagen och ett antal kommuner- man får de politiker man förtjänar!! Men när Vänsterpartiet hellre spittar sin minimala riksdagsgrupp, än sitter på samma våningsplan som Sverigedemokraterna, då har det gått överstyr. Av arbetsmiljöskäl vägrar vänsterpartisterna sitta på samma våning, men ska de även sluta att gå till restaurangen, cafeterian och utskottsmötena på grund av "arbetsmiljö" skäl? ja, jag utgår från att Sverigedemokraterna får de utskottsplaceringar de har rätt till, men det är inte självklart än. Att stänga dem ute från utskotten skulle bara ännu mer späda på martyrrollen som de så framgångsrikt spinner på. Björn von Sydow vill inte ställa upp som talmanskandidat då han är rädd för att han skulle få stöd av Sverigedemokraterna, det är ju rent patetiskt. Von Sydow är ypperlig som talmanskandidat och ska självklart ha rollen som vice talman, med eller utan Sverigedemokratenas stöd. Att mycket av den öppenhet som präglat den svenska riksdagen nu försvinner är bara att beklaga, poliser överallt, nya säkerhetslås och nya säkerhetsföreskrifter är bara ett av många pris vi får betala i demokratins namn. Nu senast vill Vårdförbundet och Transportarbetareförbundet utesluta Sverigedemokrater från facket- till vilken nytta och med vilken rätt? Även Sverigedemokrater har fackliga rättigheter och framför allt är det inte fackets jobb att ta på sig att leka åsiktspoliser. Vi måste sluta att ge Sverigedemokraterna lätta martyrpoäng, det var precis vad som hände i Danmark med Danske Folkeparti, och se hur bra det gick!! Vi kan tycka hur illa vi vill om att Sverigedemokratena kom in i Riksdagen men om vi inte respekterar demokratin är vi snart ute på en mycket tunn is och framför allt- Sverigedemokraterna kommer att stå som vinnare. Åsikter man inte gillar skall alltid bemötas med argument och inte med odemokratiska metoder.

8 kommentarer:

 1. Oj, av "arbetsmiljöskäl".. Ja du. Har du sett Calle Rehbinders senaste: http://tantrikblog.wordpress.com/2010/09/29/bajs-i-grytan-2/

  SvaraRadera
 2. Camilla: Hur når man dig numera när du inte sitter i riksdagen längre, jag gissar att din @riksdagen.se adress inte längre gäller.

  SvaraRadera
 3. Hej! Camilla Jag tycker att du är en riktigt bra politiker. själv är jag en ren och skär liberal. Jag har varit med i liberati och är medlem i luf. Jag har lyckats att omvända flera elever på min skola och även några kommun politiker (i min kommun) i cannabis frågan + flera andra som sexköpslagen m.m. Det är tufft men en sann frihetskämpe och pragmatiker ger sig aldrig. Jag har en blogg farbrorbla.bloggplatsen.se. Du får väldigt gärna läsa den och tipsa den för andra. Har dock haft en politik "paus" i en vecka på bloggen. Min mail är T_H_T_S@hotmail.com Jag skulle gärna ställa några frågor till dig.

  Hälsningar Torbjörn

  SvaraRadera
 4. Wow! Jag tycker ju precis som du! Ställ SD i rampljuset och bemöt deras argument ett efter ett. Då kommer människor till slut att inse vilket slags parti det är. Det är nog enda sättet att bli av med dom.

  SvaraRadera
 5. Att inte vilja dela hus med SD är ju en bra början, men hur gör man om man råkar gå på en SD:are på stan; det är ju inte säkert man vet att det är en sådan.
  Kanske dags för nån vänsterpartist att föreslå att SD:are syr på en liten gul stjärna på rocken, så man vet när det är dags att gå över till andra trottoaren?

  SvaraRadera
 6. Visst, varför skulle du oroa dig för att SD vinner terräng? FP har ju de senaste 10 åren varit alliansens SD-mekaniker. Det allvarligaste som kan hända är att SD får ännu mer skit på sig medan FP genomför deras idéer. Du själv lär ju knappast hamna i skottlinjen för deras politik. Det är inte dig de menar när de liknar svarta vid kåta apor. Det är inte heller dig de menar när de skriver att en kula i pannan och liket i en påse hem är det som lämpar sig för svartingen. Därför passar det sig väl att raljera över människor med passion för saker som humanism och mänskliga rättigheter. Att åtnjuta rättigheter samtidigt som man arbetar för att kastrera alla andras medfödda rättigheter verkar inte få några klockor att ringa hos dig. Vilken tragedi, eller så är just det syftet (?). Låt alla andra ta skulden och föreställa en själv som ängel när man har stått för det omvända år efter år. Vem vet, kanske får du t.o.m. ha din plånbok i fred för alla trånande muslimer...

  SvaraRadera
 7. Liberté, égalité & fraternité...

  Hur mycket betyder dessa ord egentligen för UMP? Nicolas Sarkozys parti...

  Socialister, liberaler etc. kämpar för friheten pà olika sätt. Men SD, vad är det egentligen?

  De ska självklart bemötas pà ett demokratiskt sätt...

  Marine Le Pen vinner lätta poäng här i Frankrike, särskilt efter Angela Merkels utspel... Men SD eller Front National ska bemötas med demokratiska medel...

  SvaraRadera
 8. Den förda politiken är det som ger SD flest lätta poäng. Tro inget annat.

  SvaraRadera