Camilla

onsdag 27 oktober 2010

Skit i integriteten, gör det enklare för polisen!

Läste artikeln i SvD imorse och hopppdes det var ett missförstånd.Ja, vad ska man säga, det var ju inte oväntat. Vad skönt för dom att jag och Agneta Berliner nu är borta från Riksdagen, så de slipper kritiker. När första remissen till dataglagringsdirektivet skrevs 2009 lovade man att det enbart skulle gälla brott som gav två års fängelse. Sedan kom EU valet och PPs framgångar, remissen lades i byrålådan och glömdes bort. I min naivitet trodde jag faktiskt att man skulle våga vägra, framför allt då en tysk förvaltningdomstol förklarat att det strider mot Europakonventionen. Varför inte bara avvakta? Nej, nu verkar det vara bråttom att införa direktivet och det rejält. Att öppna upp för polisen att få ut abonnemangsuppgifter och som vanligt använder man sexbrott och grooming i sina argument.Men detta kan naturligtvis användas till alla typer av misstankar om brott som ger böter, fildelning, sexköp etc. Kombinationen av polismetodutredningen, som vill ta bort fängelsekravet för att få ut abonnentuppgifter, med datalagringen som lagrar abonnentuppgifter, kombinationen är fruktansvärd.
Det här är allvarligt och jag hoppas verkligen att det finns några bråkstakar kvar i Riksdagen som orkar kämpa emot, det är trots allt bara ett förslag ännu. Läs även vad SR skriver.
Här är en annan tänkvärd blogg

9 kommentarer:

 1. Christopher Kullenberg har också grävt fram att sänkningen av trösklar också ska gälla för positionering av allas våra mobiltelefoner!

  http://christopherkullenberg.se/?p=1824

  Galet! (som jag sa i Ring P1 i morse...)

  SvaraRadera
 2. Det är till och med så att åklagare inte behöver vänta på domstolsbeslut utan avlyssning kan starta omedelbart om åklagaren säger ja. Man nbehöver då bara informera domstolen om att man satt igång.
  Det här gör FRA till en västanfläkt!
  http://blog.janrejdnell.se/2010/10/fra-del-2-datalagrinsgdirektivet.html

  SvaraRadera
 3. Halloj Lake, kul att se dig här, missade tyvätt P1 imorse..
  Jan,det är just det här vi måste förklara, datalagringsdirektivet är lika allvarligt som FRA, enligt min mening. Vi hörs!

  SvaraRadera
 4. Vill du lyssna på min "verbala insändare" i P1 i morse så finns den här:

  Jag om datalagringen i Ring P1 - Rättsosäkert!

  :-)

  SvaraRadera
 5. Jag trodde inte det skulle gå så fort att se att samhället anpassats till SD.
  Någon skjuter människor på löpande band i Malmö enbart baserat på hudfärg polisen är handfallen och regeringen gör det lättare för polisen att kränka Svenssons integritet för att man skall kunna sätta fast fildelare.
  Jag undrar vad som mer behövs för att höja PPs medlemssiffror

  SvaraRadera
 6. Som sagt, oväntat var det inte! Men lika illa för det!!!!!!!!!!
  Har sysslat med annat idag, men nu ...
  Nu är det krig.

  Detta är ett övergrepp utan motstycke!!!

  SvaraRadera
 7. Skyll inte på mig, jag röstade på PP.

  Det här var inte det minsta oväntat och det kommer att bli värre innan det blir bättre, vi kryper allt närmre ett extremt genomgripande övervakningssamhälle, de värsta lagarna trycks igenom efter valen så att de glöms bort i tid till nästkommande val.

  (Nästa rejäla kränkning kommer 2014, vad det blir är svårt att säga men jag vågar nästan lova att det kommer)

  SvaraRadera
 8. I brist på andra bråkstakar i riksdagen gäller det nu att backa upp Maria Abrahamsson.

  SvaraRadera
 9. Naturligtvis är det bråttom, detta ska ju sannolikt genomföras i Julhelgen när allt går på sparlåga (så media som inte sitter fint i knä på politikerna inte kan föra oväsen) och Svensson är fullt upptagen med nubbe och sill.

  SvaraRadera