Camilla

söndag 12 september 2010

Befria människan från unken socialism, radikalfeminism och moralism

Titeln är ett citat från det inlägg jag skrev för Magasinet NEO, där de presenterar liberala kandidater. I och med att länk funktionen inte vill fungera nu så har jag klippt in inlägget längre ned på sidan...
Själv har jag 38.8 graders feber, men skam den som ger sig, igår kampanjade jag i Leksand i ihållande regn. Idag jobbar jag hemifrån, skriver artiklar, ger intervjuer och bloggar lite.
Snart bara timmar kvar innan det avgörs...
I kväll ska jag läsa Johanna Nylanders bok "Är det så farligt" om folkhälsa eller egentligen handlar den om folkhälsofanatism och så ska jag lyssna på den här låten...." Neos elfte kapitel i serien om frihetliga riksdagskandidater är en sittande riksdagsledamot, och möjligen den enskilda politiker som fått ta emot det största antalet blomkvastar från väljarkåren. När Camilla Lindberg som enda borgerliga riksdagsledamot röstade nej till FRA-lagen översvämmades nämligen hennes kontor av blommor, vilket blev en nasal påminnelse till de FRA-skeptiska partikamrater som böjde sig för partipiskan. Camilla, scenen är din:

Om och om igen möts man som politiker av krav på mer förbud, fler restriktioner och ökad övervakning, allt i ett sken av välvillighet. Individens frihet slår sig slätt vid hot om terrorism, organiserad brottslighet, för att inte tala om döden. Få reflekterar över konsekvenserna. Steg för steg ger vi upp vår integritet och vår rätt att leva som vi önskar.

För mig är detta kärnan i liberalismen. Att stå fast vid individens frihet, men också ansvar. Det är för detta jag brinner och det är därför jag är liberal.

I Sverige har vi en lång tradition att överlåta ansvar till pappa staten. Eller vad sägs om att staten fattar beslut om vilken telefon alla ska ha. Det blev en grå i bakelit, med nummerskiva.

Vi tycker att det är så skönt när andra tar ansvar för oss att vi till och med accepterar nakenröntgen, förnedrande väskgenomgångar framför en massa okända människor liksom att favoritschampot slängs för att flaskan var på 200 ml istället för godkända 100 ml. Vi ger samhället tummen upp för att sätta upp kameror, läsa våra privata konversationer på nätet och registrera våra ekonomiska transaktioner. Vi accepterar till och med att samhället straffar oss när vi utsätter oss själva – och ingen annan – för risk, exempelvis genom att inte ha på oss säkerhetsbälte.

Och många vill gå ännu längre. Vissa tycker till exempel att det är en bra idé att det ska vara olagligt att cykla utan hjälm. Det är lika bisarrt som att det fram till 1856 var olagligt att begå självmord. Det borde vara en självklarhet att var och en själv får bestämma över sin kropp och själv bedöma risker, fördelar och nackdelar. Men det är det inte.

Litar vi inte längre på oss själva?

Det är dags att befria människan från unken socialism, moralism och radikalfeminism – det är dags för liberalismen att råda! Som Thoreau säger “that government is best which governs least”, frihet under personligt ansvar är det samhälle jag vill leva i!

Camilla Lindberg-mot FRA och sexköpslagen. För frihet och individualism!"

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt inlägg!

  I wish I could kryssa Camilla :-) Dalarna och Kalmar, gör ert jobb!

  Cykelhjälmstvång, ja. Jag har länge funderat på ett "madrasstvång" (kroppen inlindad i madrass) om man går på trottoaren. Funderar på om det är du som lyft den idén? :-)

  SvaraRadera
 2. @HugeHedon

  Och: Böter till alla som inte har stödkrage eller liknande som mildrar whiplashskador vid färd i bil, förutom bältestvång, såklart.
  Sedan ska det naturligtvis finnas hjälmtvång för de som vistas utomhus när det finns istappar hängande från hustak eller andra livsfarliga ställen.
  Äldre människor ska alltid ha rullator i förebyggande syfte.
  Att helt självvald klädsel skulle råda är ju ett skämt, eftersom det ofta missbrukas av vissa religiösa och nästan alltid av ungdomar.
  En särskild socker- och fettskatt är också en självklarhet.
  Människor måste skyddas mot sig själva, och det är naturligtvis politiker som skyddar dem bäst.
  Höger eller vänster spelar ingen roll, Sarkozy eller Chavez, det kvittar. De måste räddas!

  SvaraRadera
 3. på flykt undan mehammedanismen18 september 2010 kl. 14:27

  IMORGON BEGÅR SVENSKARNA KOLLEKTIVT SJÄLVMORD

  Svenskarna är ett självutplånande folk!
  Inte nog med att de har slutat reproducera sig, importerar de hem till sig sin absolut värsta fiende (muhammedanismen) och när den ömt vid sin barm.
  De självföraktande “löjliga” svenskarna kommer imorgon att rösta på Mona Sahlin & co: (Svensk kultur är “löjlig“), och de “barbariska” dito kommer att lägga sin röst på Fredrik Reinfeldt & co: (Svensk kultur är “barbari”)!

  För att bekräfta regeln kommer en liten minoritet av svenskarna (plus att fåtal flyktingar som flytt till Sverige undan muhammedanismen) att göra undantag och rösta på Sverigedemokraterna, men det kommer dessvärre inte att rädda det sjunkande skeppet från att störta mot avgrunden.

  PS Önskar innerligen att jag har fel!

  SvaraRadera
 4. HugeHedon-jag skulle verklogen behöva ditt kryss nu...

  SvaraRadera
 5. Till nästa val: Se till att du får ett större upptagningsområde. Jag skulle också röstat på dig om jag hade kunnat. Säger som HugeHedon, ni som kan, kryssa för Camilla.

  SvaraRadera