Camilla

lördag 11 september 2010

I den bästa av världar

Statsminister: Johan Norberg

Finansminister: Anders Borg / Joakim von Anka

Utrikesminister: Barack Obama

Justitieminister: Maria Abrahamsson

Handelsminister: Victoria BernadotteKulturminister: Lars Vilks, Alexander Bard

Socialminister: Stefan Einhorn

Socialförsäkringsminister: David Eberhard

IT- och integritetsminister: Oscar Swartz

Skolminister: Camilla Lindberg

Arbetsmarknadsminister: Agneta BerlinerJämställdhetsminister: Tanja Bergkvist

Försvarsminister: Lara Croft

Näringsminister: Jens Spendrup

Folkhälsominister: Henrik ”Hax” Alexandersson

Ungdoms- och idrottsminister: Ara AbrahamianIntegrationsminister: Mauricio Rojas

Infrastrukturminister: Christer Fuglesang

Miljöminister: Carl-Henric Svanberg / Plupp

Musik- och Jingelminister: Micke ”Prinsen” Trolin

Kärleksminister: Carl-Johan Rehbinder / Pye Jakobsson

28 kommentarer:

 1. Heeeeey! Försvarsminister är ju min post !

  SvaraRadera
 2. Hehe, ja, det skulle kunna funka. Kan du tänka att samarbeta med Lara? :-)

  SvaraRadera
 3. Har du någon post ledig som biträdande justitieminister med särskilt ansvar för Kriminalvården så slå en pling så kommer jag! :-)

  SvaraRadera
 4. Äntligen någon som förstår min talang! :-)

  SvaraRadera
 5. Camilla; du är för härlig och tack för förtroendet men minister är inte riktigt my cup of tea.

  SvaraRadera
 6. Klockrent val av Ara Abrahamian som också fick Transparency International Sveriges pris för Årets Visselpipa för något år sedan. Bättre Jämställdhetsminister än Tanja Bergqvist kan vi inte få och du skulle få en bra speakingpartner som Skolminister. Tänk om Maria Abrahamsson också blir justitieminister, då skulle många fira med champagne!

  Anders Borg skulle också få lite bra infallsvinklar inom ekonomin från Bard och Swartz!

  SvaraRadera
 7. HUSSEIN TILL SVERIGE!

  Tidernas Ironi: USA invaderade Irak för att göra sig av med HUSSEIN. HUSSEIN blev president i USA!

  Nu ska HUSSEIN bli utrikesminister i Sverige!

  SvaraRadera
 8. Det värsta är att denna uppräkning är nog bättre än något som kan komma efter valet.
  Tanja B är klockren på sin post.
  Maria Abrahamsson är inte dålig men jag personligen skulle nog vilja ha en person som är både piratpartist på den posten.
  Skolminister ja det är ju inte dåligt men jag skulle inte protestera om du i stället satt dig själv som statsminister.

  SvaraRadera
 9. En liten kommentar ligger i detta:

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/09/en-medialogisk-valrorelse-eller-varfor.html

  SvaraRadera
 10. Det var mycket smickrande, Camilla, men betyder det att jag måste pussa bebisar och göra arbetsplatsbesök?

  SvaraRadera
 11. Johan, vi ska se till att det finns en barista, ett kaffebord med en bekväm stol, en prenumeration på The Economist och supersnabbt WiFi på ditt kontor.

  De enda bebisar du behöver pussa är dina egna, och de enda arbetsplatser du behöver besöka är de du tycker vore intressanta och lärorika att besöka.

  Allt annat kan du använda dina andra ministrar till.

  Låter det som en acceptabel deal?

  Även jag har planerat att lägga upp en sån här lista på min blogg, och du hamnar faktiskt som statsminister på min lista också.

  Tänk, va!

  SvaraRadera
 12. Smickrande. Jag är gärna med och reformerar sjukvården

  SvaraRadera
 13. Tanja Bergkvist som jämställdhetsminister!? Hon är ju hyperhomofob. Bögarna till gaskamrarna igen, typ.

  SvaraRadera
 14. Hm, jag ser att den mest orealistiska kandidaten till departementschef är utrikesministern. Men du kan få den näst bäste, nämligen undertecknad. Jag är flygrädd, ogillar att åka tåg och är allmänt skeptisk till att resa över vatten (vare sig det är på broar eller ombord på fartyg). Min sociala fobi är också väldokumenterad.

  Så vill du ha någon som verkligen sköter jobbet i Arvfurstens palats och inte flaxar runt hela världen på skattebetalarnas bekostnad så skall du skriva in Peter Harold i din ministerlista... ;-)

  Ja, just det: Jag kan representera (pp) även om jag är illojalt borgerlig i största allmänhet.
  :-)

  SvaraRadera
 15. Tanja homofob? Jag har aldrig hört något ens i närheten av den stilen från henne. Men det förstås, är man kritisk mot HBT-certifieringen av Folktandvården i Sverige idag får man väl räkna med att automatiskt vara böghatare. Och Oscar som IT & integrationsminister gör mig varm inombords. Camilla, det här tycker jag verkar vara ett trivsamt ställe, kan du inte snacka ihop dig med Tanja om hennes ö? Och så alla andra i gänget ovan.

  SvaraRadera
 16. Haha! Snygg laguppställning du gjort, Camilla. Ska inte kommentera alla, men vill i alla fall uttrycka min lilla del av "folkets stöd" för Tanja B som jämställdhetsminister. Oscar S är inte heller fel.

  /Dr. Jonsson

  SvaraRadera
 17. Caspian Rehbinder har också gjort en lista.

  Det verkar bli svårt för Johan att komma undan bäbispussandet..

  SvaraRadera
 18. Jag visste inte att du ville bli skolminister - jag trodde du skulle bli statsminister Camilla! Camilla är en person som stått rakryggad i en galen värld, både vad gäller det genusindustriella komplexet och FRA-lagen. Vad skulle tex hända om genusvetarna fick tillgång till allt avlyssnat material från FRA? Ska ta upp detta på min blogg snart! Johan Norberg blir också en bra statsminister, men jag har fortfarande inte läst hans bok *skäms*...

  Med dig som skolminister hade det blivit ordning och reda. Björklund är bra men det går för sakta!

  SvaraRadera
 19. Josef håller på Anders Borg som statsminister – för sen blir ju ALLA andra ministrar HELT överflödiga – ifall Anders Borg fortfarande kan agera som det han ”stod upp för” som student (video ca 2 min) (video ca 2 min).

  SvaraRadera
 20. En röst på de rödgröna är en röst på Genusvälde: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/09/14/en-rost-pa-de-rodgrona/

  SvaraRadera
 21. @Anonym
  Tanja homofob? Det var ett märkligt uttalande. Var har du hittat den informationen? Länk tack?

  SvaraRadera
 22. Förstår inte var min första kommentar sedan några dagar försvann. Skickar igen:

  Camilla! tack - jag känner mig hedrad! :-) Helt otroligt vi stötta på varandra idag, för er som undrar så stötte jag av en slump på Camilla idag vid Uppsala Universitet påväg till en lektion, där stod hon och valtalade inför publik mitt framför Ångström - bra att du är ute på gator och torg! :-) Så passade jag på att diskutera lite med Piratpartiet också eftersom de stod där tidigare innan Camilla dök upp - vad roligt med folk som är engagerade! Själv är jag mest engagerad i min matteundervisning just nu, men genusvansinnet tar ju aldrig slut så det finns gott om saker att blogga om!

  Anonym (varför vågar du förresten inte framträda med namn?), vad är det för knas du kläcker ur dig? Homofob!? Och vad grundar du det på, eh???? HBT-certifiering av tandvården och genuscertifiering av myndigheter är snarare sådant som förstärker fördomar genom att folk ska ses som bärare av sin läggning eller sitt kön snarare än de individer de är, bortom kön, läggning och andra "intersektionella" perspektiv.

  Själv är jag typ funktionshindrad efter att min axel gick ur led i förra veckan. Ska alla myndigheter utbildas i hur de ska bemöta mig? Förändrar det mig som person? Om du tycker det är slöseri med 10 miljoner på "utbildning" om hur man (inte läkare då, utan alla andra) ska bemöta folk som vridit axeln ur led, gör det dig till någon som är rädd för eller hyser agg för sådana personer? Vet du att det finns gott om personer i kategorin HBT (tex ett antal jag själv känner och är god vän med) som också är kritiska mot allt "certifierande" och diverse påfund av detta slag där de pekas ut som grupp?

  Se här förresten vad polisen tycker om sin HBT-utbildning, och de står för det öppet, inget som har med homofobi att göra, snarare med sunt förnuft: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=2588460

  SvaraRadera
 23. Citat från artikeln i Sveriges Radio:

  "En av dem är Jocke Beland, gruppchef för polisens så kallade Plattan-grupp.

  – Jag tyckte den var mer eller mindre ett påhopp. Väldigt generaliserande och väldigt låg nivå för att den utgick ifrån att alla poliser var mer eller mindre homofober. Det kändes inte bra alls, säger Jocke Beland.

  Jocke Beland kommenterar en del av testet.

  – Här visar man en bild på en asiatiska och sen står frågan: ”Är det här en svensk?”. Det är för mig en mycket konstig fråga. Det är helt ointressant om hon är svenska eller inte. Har hon blivit utsatt för ett brott eller inte, det är mer intressant. Det känns som ganska mycket bortkastad tid.

  – Vill man få fram bättre effekt och att polisen blir bättre på att upptäcka och utreda hatbrott så var det här definitivt inte den rätta vägen, säger Jocke Beland.

  Nu finns det också poliser som tycker att utbildningen är bra. Och kanske det är bättre med en utbildning som har brister än ingen utbildning alls. Men det tycker inte alla. Så här säger två poliser som vill vara anonyma.

  ”Kursen kan få en motsatt effekt. Man blir ju helt anti när man blir behandlad som om man gick på lågstadiet.”

  ”Man får känslan av att utbildningen är utformad för någon som är sex år gammal. Det känns nästan kränkande att behöva genomgå den.”

  Det är sådant här som pågår överallt idag. Något som snarare förstärker fördomar, och idiotförklarar folk, om du tänker efter, Anonym. Har bara med sunt förnuft att göra.
  Och med skattebetalarnas pengar också, förstås

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrattretande att Jocke Beland uttalar sig måste jag säga....hans moral och etik är inte direkt vad polismyndigheten behöver. Tänk om alla lik i den garderoben skulle kommma fram...

   Radera
 24. Självklart är inte Tanja homofob! Vad kul att Johan, Tanja, Agneta, David och Calle (alla blivande ministrar i min regering) har kommenterat. ja, vad bra allt skulle bli om jag fick bestämma...

  SvaraRadera
 25. Calle blir väl en perfekt vice statsminister också - eller ?

  SvaraRadera