Camilla

torsdag 24 februari 2011

Nej, du är ingen landsfader Kadaffi


Man vill utropa "äntligen", då folket i Libyen visar sitt missmod mot den kommunistiska islamism som styrt landet. Men striderna är långt ifrån över och oppositionella dör varje dag. Över 250 döda redan!
Vilket mod, vilken enorm vilja till förändring, jag beundrar oppositionen i Libyen. Det är svårt att inse att den galne Kadaffi har styrt landet över 40 år denna galne, excentriske och maktfullkomliga seriefigur. Finns han på riktigt?? Uppenbarligen gör han det då han skjuter sitt eget folk med inhyrda soldater. Jag är glad att Libyens ambassad i Stockholm hissade frihetsflaggan och lämnade sina uppdrag. Vad kan vi göra för att stödja Libyens folk, instinktivt vill jag åka ned dit och hålla deras händer,kram dem och laga en god gryta åt dem, men det gör jag ju inte, jag är ju en mesig svensk som oroar mig för ökade räntor och kolhydrater.
Faan, det som sker är historiskt, en diktatur är på fall, låt oss bara hoppas att det sker med så lite blodspillan som möjligt.
Det finns stora historiska strider, som det som sker i Libyen, men det finns även små strider, i mitt fall mot moralism. Och det kändes som en halv seger igår då den kloka Cordelia Edvardsson skrev detta i SvD.Det finns hjältar även här i Sverige...Cordelia, du är min hjälte!
Förra veckan hade jag två debatter mot Schyman om sexköpslagen, vi är många som gör så gott vi kan för att skapa ett liberalare Sverige,med större eller mindre framgång.

11 kommentarer:

 1. Det är bra, Camilla. Hur gärna vi än vill är vi nog för små att ensamma kämpa ner Kadaffi. Men jag är glad att du tar kampen mot Schyman. På den punkten är du allas vår hjälte. Kämpa på.
  Sören
  (som inte har järnkoll på hur man kommenterar via "konto")

  SvaraRadera
 2. Nej, man är aldrig för liten, man tror det bara. Vi kan alla vara "hjältar" i vår vardag men de flesta väljer att inte ta kampen. Vi bär alla ett ansvar...'
  Men tack, Sören, för dina stöttande ord!

  SvaraRadera
 3. Camilla, fattar du inte att du är vår frihetshjälte. Vår kamp var kanske inte lika dramatisk som den i Libyen, men vi värnade vår frihet.
  Mathias

  SvaraRadera
 4. Apropå sexköpslagen: min strategi är att du bekämpar den via EU. Vår lag är ju solklart ett handelshinder för de EU-medborgare som vill sälja sina tjänster i vårt land. Och är det något som EU avskyr så är det ju handelshinder. Kämpa på. I'm right behind you.
  Sören (igen)

  SvaraRadera
 5. Ljuvlig bild du har hittat, Camilla. :) Och måtte de lyckas ta ner och hålla nere gubbfan. Jag läste en artikel i SVD som fick mig att rodna av skam. EU, Cecilia Malmström och Carl Bildt figurerade i den.

  SvaraRadera
 6. Arabvärlden behöver en sexuell revolution

  Diktaturregimer är bara ett av den arabisk-muslimska världens problem.
  Underkastelsereligionen och s k hederskulturen är betydligt större problem.
  Araber behöver först och främst frigöra sig från sin förlegade repressiva livsfientliga och kvävande skamkultur.
  Utan sexuell frigörelse ingen frihet.

  SvaraRadera
 7. Hej,

  Du behöver inte publicera det här, det är mest en retorisk fråga som jag hade tänkt skicka på e-post, men.

  Du var ju väldigt upprörd över det här med att Assange-cirkusen (och två kvinnor hade mage i sig att berätta om att de upplevde något som övergrepp) skulle "urvattna" våldtäktsbegreppet. Har du några kommentarer på Christine Assange uttalanden idag om att hennes son utsatts för "politisk och legal gruppvåldtäkt"?

  http://www.smh.com.au/technology/technology-news/julian-assange-extradition-a-david-and-goliath-situation-20110225-1b7e7.html

  SvaraRadera
 8. "Anonym" saknar uppenbarligen förmåga att distinktionera retorisk metafor från lexlydelse.

  SvaraRadera
 9. Anonym-vad är det du vill säga?Ja, jag har varit och är, kritisk till Assangeanklgelserna. Det har fått mig att tappa tron på det svenska rättsväsendet, kom då ihåg att jag suttit i justitieutskottet.
  Helena -alltid lika trevligt att ha dig här!
  Sören-jag känner dina andetag i min nacke....

  SvaraRadera
 10. En sak till...när jag var tolv år gammal sa jag till en manlig lärare "gå och dö gubbjävel" jag ängrar det djupt,men nu skulle jag vilja säga samma sak till Kadaffi "Gå och dö, gubbjävel" och nu menar jag det!!!!

  SvaraRadera
 11. Det är bra, Camilla. Det var det som var meningen. Andas man riktigt hårt ger det vind i seglen.
  /Sören

  SvaraRadera