Camilla

måndag 20 september 2010

Det sket sig!!!

Gissa om det känns bittert att sitta här i köket, just hemkommen från valvakan, och inse att min stund i Riksdagen är över!!Jag visste att mitt mandat var svagt, men jag hoppades in i det sista. Är jag riktigt krass kan jag säga att det var SD som sabbade mitt mandat. SD ökade enormt i Borlänge (11%) men även i hela länet.
It is over! Jag kan gå och dra nåt gammalt över mig!

40 kommentarer:

 1. Tack för vad du gjort Camilla.
  Alliansens största stjärna.

  SvaraRadera
 2. Vi glömmer inte den enda borgerliga riksdagsledamoten med ryggrad. tag hand om dig

  SvaraRadera
 3. Camilla. Ja, det var bittert. Vare sig alliansen inklus fp eller de rödgröna kunde hantera sd.

  Nu blev det de genuint liberala värdena som förlorade. Möjligen kan man glädjas åt att mp innehåller vissa strimmor av socialliberalism.
  Fp straffades för sitt avsteg från socialliberalismen och för sitt stöd till FRA mm. Centerns liberalism har ju oxå flagnat bort helt, klart det måste straffas. Moderaternas nyliberala fernissa har försvunnit och ersatts av konservatism i populisisk tappning. Kd tog hem hyfsat många värdekonservativa, vilket inte heller är liberalt precis.
  V straffades av sina kommunistväljare för samarbetet med s+mp. Mp gick det ju bra för, hanterar det situationen bra kan de få större inflytande än i en rödgrön regering. Sossarna klarade inte att hålla en kurs som var trovärdig. Pga sprickan mellan gammelsossar och de lätt socialliberalt anstrukna. Och samarbetet med v blev en belastning för s.
  PP nådde inte ut med sina liberala frågor, var inte breda nog i sitt anslag - och namnet skrämde många o andra gick på vulgärpropagandan emot partiet för att bara vara till för illegala fildelare.

  Men sd vann. Skickligt gjort av dem, men med hjälp från både rödgröna, alliansen och massmedia.

  SvaraRadera
 4. Attans! Men ta bort det där gamla som du dragit över dig när du har slickat såren och kom igen. Du går till historien som bäst i riksdagen 2006-2010 och du kommer på nya sätt att driva friheten vidare.

  Stor kram,
  Johan

  SvaraRadera
 5. Äsch, du är bäst ändå! Hade du kandiderat i Stockholm hade du iaf fått mitt personkryss. Men vad tråkigt att du inte kom in!

  SvaraRadera
 6. Jättetrist tycker jag med många. Du har berikat politiken med din friska fläkt. Jag är övertygad att Du kommer att återkomma i något intressant sammanhang. Du har det som många andra saknar.
  Sköt om Dig och lycka till framöver /Kram

  SvaraRadera
 7. Birgitta Gustafsson20 september 2010 kl. 11:25

  Så himla tråkigt Camilla, du har i alla fall gjort ett himla bra jobb i Riksdagen och skall ha all heder för detta.
  Birgitta Fp, Säter

  SvaraRadera
 8. Fy vad trist detta känns. Du var verkligen min sanna politiska hemvist inom svensk politik. Jag hade så gärna velat kryssa dig även om det egentligen inte hade spelat någon roll. Du måste verkligen fortsätta kämpa för din politik och komma tillbaka 2014. Annars vet jag faktiskt inte var jag ska lägga min röst i framtiden.

  SvaraRadera
 9. Jag har utvecklat tankarna lite här:
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/09/nagra-latt-osorterade-tankar.html

  Men mycket mer finns att analysera och grubbla över. Över nuläget, varför det gick som det gick.
  Och framtiden...

  SvaraRadera
 10. Tråkigt att du verkar få lämna Riksdagen.

  När du har slickat såren tycker jag du ska byta parti till Piratpartiet och kliva fram som partiledare! Då kan vi segla in som vinnare i nästa val när vi tar oss in i riksdagen som privatlivet och integritetens parti (och tonar ner piratkopieringen). Vi skulle behöva en känd, karismatisk och bra partiledare med rätt åsikter och du skulle passa perfekt!

  SvaraRadera
 11. Så jävla knäckande alltihop. Surt och bittert. Sista kotan i en i övrigt ryggradslös allians nu borta. En röst på Fp "Liberalerna" visade sig vara en röst på Pehrsson, inte Lindberg.

  SvaraRadera
 12. Otroligt fint att se Birgitta Gustafssons stöttande kommentar ovan dock

  SvaraRadera
 13. Tack, Camilla, för ditt rakryggade agerande under mandatperidoen.

  SvaraRadera
 14. Jag glömmer inte ditt mod. Håll ut.

  SvaraRadera
 15. Jag är sjukt besviken på resultatet. Jag är sjukt ledsen att du åkte ut. Alice Åström försvinner från Vänsterpartiet. Vi har nazister i vågmästarställning. Piratpartiet fick ett skitdåligt resultat. Allting har gått åt helvete. Det enda positiva är att de borgerliga blev större än de rödgröna.

  SvaraRadera
 16. Camilla, jag är så ledsen för din skull. Vi behöver fler människor som du. Du försvinner väl inte ur åsyn bara för det hoppas jag?

  SvaraRadera
 17. Finns det ingen möjlighet att komma in på utjämningsmandat?

  Du tycks ju ha vettiga åsikter i åtminstone integritetsfrågor. (I övrigt har jag ingen aning!)

  SvaraRadera
 18. Oj, vad tråkigt! :(

  Du hör till en av mina favoriter, och har visat vad politik handlar om!

  SvaraRadera
 19. Du ser väldans rar ut. Ska läsa mer om vad du tycker. . . .

  SvaraRadera
 20. Vi måste ha dig kvar på något vis! Sverige behöver din stora vackra själ!

  SvaraRadera
 21. Det är så väldigt, väldigt, väldigt trist att du åkte ur. Jag hoppas du orkar komma tillbaka - det finns så mycket kvar att göra i riksdagen!

  SvaraRadera
 22. Jag kommer ihåg FRA och har svårt att sörja. Trodde stenhårt på dig fram till dess

  SvaraRadera
 23. Jag är alldeles ledsen i själen, du är så oändligt viktig så det här är så tråkigt.

  Kram
  Pye

  SvaraRadera
 24. Tråkigt att höra.

  En av de få liberalerna i riksdagen som faktiskt stod för sin övertygelse även när det blåste. Det är inte glömt.

  Önskar det fanns det fler som du i ditt parti.

  SvaraRadera
 25. Ja det var synd, jag kryssade dig i alla fall.
  Erik

  SvaraRadera
 26. Oj, vad många kommentarer!!! Vad snälla ni är! Livet känns så orättvist tycker jag.

  Johan Norberg- kul att se dig här, ska du inte rycka in nu och ta över...?
  Birgitta i Säter- stor kram på dig och alla andra trevliga liberaler i Säter- ni är Dalarnas trevligaste avdelning, men det visste du väl redan..
  Caspian- du har helt rätt- allt är åt helvete!

  SvaraRadera
 27. Sett ur ett längre perspektiv, har man anledning att vara positiv. :-)

  Mänsklighetens histora har präglats av ett steg bakåt, två steg framåt, ett steg bakåt, två steg framåt o.s.v sedan de första utvandrarna lämnade Afrika.

  Lär mer här om hur vi gjorde det fram till idag; http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=when-the-sea-saved-humanity

  I de flesta fallen har vi lärt oss en läxa. Det är också anledningen till att vi har kunnat sprida oss, och anpassa oss till alla möjliga levnadsförhållanden.

  Bästa sättet att förutse framtiden är att skapa den, framtiden finns inte utan läggs framför våra fötter medan vi går. Den skapas av de handlingar, tankar och yttringar som vi företar varje dag.

  SvaraRadera
 28. Ett steg bakåt? Bah. Lindberg ut och batong-Pehrsson kvar, PP krossat och SD vågmästare, det är ju tamejfan förtio jävla ljusår bakåt.

  Jaja, som sagt, nästa gång kanske vi kan stappla ett par steg framåt igen :-)

  SvaraRadera
 29. Vi hade en föreläsare i Lund idag från riksdagen som berättade om hur man använde partipiskan för att drilla fram lydiga ledamöter. Trist att du åkte ut men tack för att du satte ner foten och representerade mina och många andras åsikter under din tid i riksdagen.

  SvaraRadera
 30. Mycket tråkigt. Alla riktiga liberaler tycker i alla fall du är bäst. Fortsätt jobba för friheten.

  SvaraRadera
 31. Ja. än en ggn, så trist att du åkte ut.
  Kanske ska du, som sign V skrev, gå över till PP. Och hjälpa till att bredda deras program genom att lyfta fram integriteten ännu mera genom tillämpning på fler områden är internet.

  SvaraRadera
 32. Camilla. Du vet vad jag tycker. Vi har pratat så mycket, och jag tror på dig, kanske starkare än någonsin. Vi har många år av kamp för liberala värderingar och stärkt integritetspolitik framför oss, och dem ska vi ta.

  På ett sätt ska du ta det som en komplimang att du blir petad ur en riksdag som välkomnar ett nazistparti. Du passar inte i samma lokal som dessa quislingar, de som skapade en skitpolitik som gav utrymme för hatiska och främlingsfientliga krafter.

  Vi hade en överenskommelse du och jag - den måste vi nog omförhandla, för det här scenariot hade vi inte räknat med...

  Ja, vad fan, välkommen i Piratpartiet!
  Partiet behöver reformeras, och det kan nog vara en betydligt mer tacksam och möjlig uppgift än att försöka styra Folkpartiet rätt.

  Vad sägs om en vänster-höger-neutral liberal grundton i partiet? Klarar vi det?

  SvaraRadera
 33. Sorgligt. Tänk att bo i ett län där sossarna och Sd går fram och Fp och Kd åker ut. Mitt kära Dalarna har slutgiltigt sällat sig till Västerbotten, Gotland och alla andra hopplösa bakvatten i Sverige, skönt att jag snart ska flytta.

  Nåja, kryss och hälsingar från Smedjebacken i alla fall. Lycka till i framtiden.

  SvaraRadera
 34. Mycket tråkigt när Riksdagens mest rakryggade politiker åker ut. Jag som hoppats på så mycket mer från dig, men det är väl inte för sent. Du kommer väl igen?
  Piratpartiet med dig vid rodret skulle komma in i Riksdagen 2014. Det vore väl något att satsa på?
  Kram Tommy

  SvaraRadera
 35. Du var FP:s (och Alliansens) sista hopp i flera frågor. Men framtiden kommer att ge dig rätt, och vill du inte vänta så gör som Christian - Piratpartiet har nog öppna armar!

  SvaraRadera
 36. verkligen jättetråkigt, du var min favorit bland alliansens riksdagsledamöter.

  SvaraRadera
 37. Håller med ovanstående. Jättetråkigt att höra! Hoppas verkligen att du kommer tillbaka! Du behövs i riksdagen - mest av alla!

  SvaraRadera
 38. Jag såg dig första gången under debatten om huruvida cannabis bör legaliseras. Jag måste säga att du gjorde ett stort intryck på mig. Du kan vara en av de vettigaste och ärligaste politikerna jag någonsin sett i en debatt.

  Du ska tillbaka till riksdagen! så är det bara! kämpa på!

  SvaraRadera