Camilla

onsdag 14 oktober 2009

Att tycka rätt är inte alltid så lätt!

Idag, efter dryga femtimmars debatt hölls voteringen för FRA 2.0 och de 15 punkterna gick igenom. Jag hade under debatten samtal med Sten Tolgfors och tonen var god, jag gillar ju faktiskt Tolgfors. Han och hans medarbetare har visat ett otroligt tålamod med mig, det måste jag erkänna. Men för att återgå till debatten så borde en del fokus riktas på oppositionen, och framför allt splittringen i partiet. Miljöpartiet sa idag att de inte vill ha signalspaning i kabel, sossarna vill ha signalspaning i kabel och anser dessutom att fler myndigheter borde få tillgång till FRA, vänstern vill ha signalspaning i kabel men vill att FRA shopen ska hållas stängd- något spretigt.

14 kommentarer:

 1. Att lägga ner sin röst för att slippa partipiskan är inte ett ställningstagande. Du kunde lika bra ha röstat JA i omröstningen.

  ...för piskan som kittlar, kittlar inte heller deras feta nackar...

  SvaraRadera
 2. Som du säger. En röst på MP eller PP är visst det enda som kvarstår. Det är ett helvete å vara liberal i dessa tider. . .

  SvaraRadera
 3. Vet inte om jag ska vara ledsen över att jag är för ung för att rösta fram intelligenta politiker som du eller glad för att jag slipper ångesten över vilket parti jag ska rösta på för att vara liberal.

  SvaraRadera
 4. Har grubblat lite över var vi står nu, efter dagens två bedrövligheter.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/10/kan-fra-omrostningen-bidra-till-en-ny.html

  SvaraRadera
 5. Tack, återigen. Men Tolgfors har inte lyssnat. Hans förslag - som nu är lag - kränker fortfarande en mänsklig rättighet.

  SvaraRadera
 6. Sten Tolgfors = Neville Chamberlain

  SvaraRadera
 7. Tack för att du i alla fall avstod. Även om jag har svårt att köpa det du sa om att alla stora förbättringar som gjorts i FRA 2.0

  SvaraRadera
 8. Hejsan
  Rösta ja om du tycker att förslaget var ok och rösta nej om du inte samtycker, att lägga ner sin röst i en fråga som man har profilerat dig i verkar mest fegt (och det tror jag inte att du är). Stå för din åsikt (även när du trycker på knappen), jag vet att du gör ett bra arbete med att föra fram frågorna och diskutera så att vanliga medborgare förstår. Stå på dig! Du har jättemånga som tycker som du och en stor klapp på axeln för att du driver frågorna.

  SvaraRadera
 9. Bara en tanke, vad säger det om ditt inflytande Camilla att när Folkpartiets it-politiska talesperson reserverar sig för FRA-lagen (vilket är en synnerligen it-politiks fråga) så lyssnar ingen i ditt parti...

  /A

  SvaraRadera
 10. Om oppositionen vill riva upp lagen ska man rösta på dem. Hur deras förslag kommer se ut efter utredning är en annan sak och det får man ta ställning till nu. Nu vet man att ert är uselt och därför att ni ska ha några röster.

  SvaraRadera
 11. Anonym, var är det du vill komma? Anser du att så många andra inom fp har stort inflytande..? Jag respekterar att andra i gruppen är tillfreds med överenkommelsen, även om jag inte är det.
  Calandrella- kul att ses! Vi kom inte längre den här omgången, men jag tror nog att frågan kommer vara aktuell ett bra atg framöver!
  k.niemi- jag tog i samröre med mitt länsförbund, beslutet att lägga ned min röst. Jag tycker att det är klara förbättringar men hade önskat mer regleringar inom ytvecklingsverksamheten.

  SvaraRadera
 12. Jag hade hoppats att du skulle våga rösta mot FRA-lagen men nedlagd röst var i alla fall bättre än inget alls. Dock lite magstarkt att börja klanka ner på oppositionen i den här frågan när det är NI som drivit igenom denna usla lag. Piratpartiet är de som är klart bäst i denna fråga, sedan mp och v. Därefter kommer s som visserligen är mycket tvivelaktiga men ändå långt före alliansen. Det är faktistk svårt att ta någon av er på allvar i någon enda fråga efter detta. /Anders

  SvaraRadera
 13. Det jag menar är att av någon anledning så har du blivit utsedd av Fp att vara deras it-politiska talesperson. Min förhoppning är att du fick den rollen för att du var den som ansågs mest kompetent och hade de bästa kunskaperna inom det området.
  Om då du anser att FRA-lagen har så svåra problem att du inte kan lägga din röst på den så borde övriga i partiet lyssna... vilket de inte gjorde.

  /A

  SvaraRadera
 14. Anonym- vi får väl se hur oppositionen agerar om de kommer till makten. Tycker du inte självatt det är konstigt att sossarna vill ge FRA mer befogenheter...
  Anonym- i den här frågan tror jag nog att man lutar sig mer mot Allan i Försvarsutskottet och Johan Pehrson i justitieutskottet.

  SvaraRadera