Camilla

fredag 10 december 2010

Liar, liar


Usch det händer så mycket så jag orkar inte ens reflektera.Wikileaks, Assange, FRA och allt på en gång.Det känns som man är med i en James Bond film.
Själv var jag i Bryssel tidigare i veckan där jag träffade Marit Paulsen och Piraterna Christian Engström och Hax. Jag kan lugnt konstatera att det är roligare med Pirater...
FRA läcker som ett såll, ingen "surpise, surprise" kankse, men ändå bra att det kommer fram då jag misstänkt det länge.Jag skrev själv en artikel om ämnet i gårdagens Aftonbladet. Varför låter vi oss styras så totalt av tjänstemännen?? Vad är det som sker med svensk demokrati? Varför låter vi Riksdagen vara ett gäng lakejer?Ni har säkert sett det här men tål att ses igen. Jag är evigt tacksam för Wikileaks.Allt det jag har trott är nu bevisat!
Släpp Assange nu, så kan han bo min stuga i de stora dalaskogarna. Hmm kanske att han inte är jättepigg på att umgås med svenska politikerbrudar-risken finns!
Wikileaks är fantastiskt, tänk inget annat. Det här är medborgarnas hämnd mot staten och styrande politiker. Det var inte vi som började...Eller jo, det var vi, styrande politiker som började, men jag har aldrig sett mig som makthavare.
Har man rent mjöl i påsen...var det nån som sa sommaren 2008, jag säger detsamma nu. Wikileaks är inget hot om "du har rent mjöl i påsen".
Vad är det som händer? Visa, Mastercard och Paypal har stängt av alla överföringar till Wikileaks, även Assanges bank har stoppat transaktioner, får man göra så?
Igår skulle jag gå in på Rick Falkvinges blog, det gick inte. Tre timmar efter att min artikel publicerats i Aftonbladet så hade jag inget internet...Mycket märkligt, och nej jag har inte Telia som tydligen hade problem igår. Märkligt, märkligt.
Läs gärna Hax blogg om ämnet Wikileaks och yttrandefrihet, även Oscar Swartz är mycket läsvärd.

7 kommentarer:

 1. Tack för att du fortfarande orkar att reagera, Camilla. Det är väldigt så tyst det är från FRA-förespråkarnas led just nu.

  Och, ja, hela FRA-paketetet har från första till sista stund dikterats av mycket starka intressen med representation inom alla viktiga delar av statsförvaltningen. Enligt mina efterforskningar har du haft mycket kontakt med åtminstone ett par av dem. FRA har på senare år sett till att placera ut f.d. anställda på strategiska positioner. De har varit inne och petat i hela lagstiftningsprocessen och tryckt hela paketet genom riksdagen, samtidigt som de har stått i ständig kontakt med FRA:s ledning. Jag har också hört att det t.o.m. ska finnas sådan FRA-representation i minst ett av kontrollorganen idag, men den uppgiften har jag inte lyckats belägga.

  Mer av samma FRA-elände via Mark Klamberg och Ekot. Vad säger alla FRA-kramare som lovordade den "strikta kontrollen" nu?

  SvaraRadera
 2. BILEXPLOSION & SJÄLVMORDSBOMBARE I CENTRALA STOCKHOLM

  GRATTIS BENGT WESTERBERG,
  DITT MULTIKULTI-DRÖMSAMHÄLLE ÄR HÄR!

  Härmed vill jag gratulera både Bengt Westerberg, Mona Sahlin och resten av det svenska etablissemanget, men framförallt den sovande majoriteten av svenska folket som valde mångkulturalismens väg, till dagens terrordåd i centrala Stockholm.
  Nu är Stockholm på riktigt en mångkulturell stad precis som Bagdad, Beirut, Mughadishu och andra sköna mångkulturella städer.
  Det här är just vad ni ville ha och önskade. Er multikulti-dröm har gått i uppfyllelse. Så håll till godo och njut.
  Och grattis en gång till!

  SvaraRadera
 3. SVERIGE HAR FÅTT SIN FÖRSTA SJÄLVMORDSBOMBARE

  STARKT JOBBAT BENGT WESTERBERG, Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och resten av 7-klövern.
  Starkt jobbat också den sovande majoriteten av svenska folket, som har röstat på 7-klövern.
  Nu skördar Sverige frukterna av era insatser för mångkulturalismen.
  ...och som man bäddar får man ligga!

  SvaraRadera
 4. KOMMER GÅRDAGENS TERRORDÅD ATT FÅ SVENSKA FOLKET ATT VAKNA?

  Nej, det kommer det inte att göra. Tvärtom!
  När jag såg bilderna från historiens makabraste terrordåd den 11 sep 2001, tänkte jag: nu vaknar svenska folket och etablissemanget till insikt och kastar ut varenda muhammedan som invaderat landet.
  Men tji fick jag. Svenskarnas kärlek till muhammedaner ökade drastiskt efter terrordåden och Sveriges import av muhammedaner steg till skyhöga nivåer.
  Därför tror jag att gårdagens terrordåd i Stockholm kommer att leda till att ytterligare öka svenskarnas vurm för muhammedaner, fler svenskar kommer att konvertera till muhammedanismen och Sveriges import av muhammedaner kommer att slå nya rekord.

  SvaraRadera
 5. Som vanligt håller jag med dig helt och hållet.
  Dock gillar jag inte riktigt rent-mjöl-påsen-uttrycket då det ofta används som argument just FÖR FRA-lagen.

  SvaraRadera
 6. @Max

  Jag tror det är just det som är poängen...

  I övrigt angående demokratins förfall. Jag vågar mig påstå ha lite perspektiv på det här med demokrati eftersom jag bor i Schweiz. Här bestämmer folket verkligen allt. Sen röstar de förvisso puckat många gånger, men jag beundrar ändå själva systemet.

  Fick svenska folket t.ex. vara med och bestämma huruvida Sverige skulle bryta sin historiska neutralitet och gå ut i krig i Afganistan? Något sådant vore omöjligt att genomföra i Schweiz utan folkets stöd.

  SvaraRadera
 7. Tack Camilla, för att du tar upp detta! Jag skäms lite som svensk över hela den här grejen. Såg på tv att det var demonstrationer för Wikileaks i London. I Sverige är vi så tysta, vi går inte ut och demonstrerar, verkar det som.

  SvaraRadera