Camilla

onsdag 15 december 2010

Leve FRA och sexköpslagen!


Så kom dagen då sossarna bekände färg i FRA frågan! Inte oväntat, men ganska hycklande att det sker just nu,dagarna efter det hemska terrordådet.Vem minns inte Bodströms populism sommaren 2008 då han utropade att "FRA lagen var den mest integritetskränkande lagen i svensk historia" så låter det inte nu. Nej, nu vill sossarna även ge SÄPO befogenheter till FRA, något som jag och andra kritiker kämpade emot, med viss framgång bör tilläggas.Mer FRA, mer SÄPO, ropar sossarna, för att ge sken av en falsk trygghet åt folket.
Det är så enkelt, så populistiskt att nu ropa på mer övervakning, mer falsk trygghet åt folket! Ingen politiker vill verka handfallen i såna här hemska situationer. Nej,politiker vill visa på handlingskraft och fattar ofta ogenomtänkta beslut då de känner sig pressade. Det vi behöver nu är sunt förnuft och lugna politiker som inte skenar iväg i övervakningsivern. Läs gärna min artikel på Svt Debatt här.I dagarna ska datalagringsdirektivet röstas igenom, men det hjälper inte om så varenda mejl, varje samtal eller alla våra kontaktnät registreras, hemskheter kommer ändå att ske. Frågan är vilket samhälle vi håller på att skapa, i trygghetens namn.
Som om detta inte vore illa nog har Anna Hedh och Margareta Winberg skrivit en artikel på Brännpunkt om hur de kämpar för att exportera den svenska sexköpslagen. Själv ska jag träffa RealRadio, UK, varför sexköpslagen bör skrotas och absolut inte exporteras.Läs gärna mer om varför sexköpslagen är fel på den här sidan...hmm tycker kvinnan på bilden känns bekant.
För övrigt är min flytt från Borlänge klar! Just nu lever jag i totalt flyttkartongkaos!

11 kommentarer:

 1. Alltid denna Camilla...vad vore det politiska Sverige utan dig?
  Jag håller på dig!
  Leif

  SvaraRadera
 2. Vi behöver mer människor som dig i Sverige!

  SvaraRadera
 3. Mycket klokt skrivet, och länken på slutet var synnerligen läsvärd. Berätta gärna mer om mötet med RealRadio, UK.

  SvaraRadera
 4. Kassandra har ordet. SÅRBARHET. Det är INTE självmordsbombare som är värsta hotet. När islamterrorismen lär sig kriga intelligent och förstår hur mycket skada fienden Samhället kan åsamkas med ytterst liten kostnad och förlust står vi alla vid avgrundens rand. Kom sen inte och säg att ni inte hade en aaaaaning, för ni visste alla mycket väl, men snålheten bedrog visheten. Och det är miljardärerna som drabbas värst. Så där, nu är ni alla varnade.

  Det är billigt att sitta vid tangentbordet och vara hurtfrisk. Islamismen har förklarat krig mot oss, och krig är krig, där hälften lider nederlag. Inför en övermäktig fiende är man så illa tvungen att vika sig, hur motbjudande detta än är.

  Sverige måste lämna Afghanistan, förkasta alla planer på natomedlemskap och rusta upp försvaret, framför allt civilförsvaret, och ge upp motståndet mot Övervakningssamhället, som vi av säkerhetsskäl är så illa tvungna att utveckla. Allt annat är livsfarligt och brottsligt dumt.

  ---

  Från det ena till det andra:

  WWW

  - Peter Ingestad, ropandes röst i öknen

  SvaraRadera
 5. Hej Camilla!

  Jag är anarkosyndikalist men tycker ändå att du är mycket klok. Eftersom jag antar att det snackas mycket skit om dig (då du ju är icke-pk) så tänkte jag att det kan vara kul för dig att höra att vi iaf är en del som uppskattar din röst/dina åsikter. Den alltmer utbredda medelklassfascismen i detta land är mycket besvärande. Jag undrar om inte det värsta i den trots allt ändå är att de som driver på denna medelklassfascistiska samhällsutveckling verkar totalt omedvetna om att det är fascism de ägnar sig åt. De tycks vara autister!

  Dessutom är du het som fan, men det är en annan femma.

  /R

  SvaraRadera
 6. Hej Camilla,

  Denna kommentar har inte någon direkt koppling till inlägget ovan; istället vill jag tacka dig för allt du gör och gjort. Diva vet jag inte, men i mina ögon en sann folkhjälte.

  Tack,
  Anonym

  SvaraRadera
 7. Camilla Lindberg har haft de 15 minuter hon förtjänar i rampljuset men självfallet nöjer hon sig inte med mindre än 15 år ...

  SvaraRadera
 8. Camilla, mejla mig så jag får din nya adress. /Olle Schubert

  SvaraRadera
 9. Sossarna fortsätter på den inslagna vägen. Jag ser fram emot att de inom en nära framtid förvandlas till ett dussinparti runt 10 %. Inte alls ett otänkbart scenario eftersom partiet uppenbarligen inte lärt sig något av sina krisanalyser. Bara fanatiker kan missa verkligheten så kapitalt.

  SvaraRadera
 10. Camilla, det är tråkigt att du inte längre tänker vara politiskt aktiv på riksnivå längre. Du har varit en stor tillgång. Som i kvällens debatt! Du, Pelle Billing och de två männen jämte dig var mycket duktiga och dominerade i debatten och gav den en nyans som lyst med sin frånvaro.

  Tack!

  SvaraRadera
 11. Camilla,

  Det var trevligt att träffa dig, sitta intill och prata lite innan programmet började. Jag, som var inbjuden som publik, blev utsopad via en annan utgång så jag hann inte prata med dig mer om det bisarra jag upptäckt när det gäller fallet Assange.

  Du når mig på goran.rudling@samtycke.nu

  bloggen hittar du på http://www.samtycke.nu

  Vänligen,

  Göran Rudling

  SvaraRadera