Camilla

torsdag 23 december 2010

Vad är en sprucken kondom??


Assange, Assange och Assange- mannen på allas läppar. Alla vill prata om honom och de anklagelser som är emot honom,men som vi vet ganska lite om. Michael Moore vill prata om det lika väl som snabbköpskassörskan i Borlänge sitter med vänninor och pratar om det. Ingen vet, ingen vet, men alla har teorier.Det är klart att alla vill prata om det- allt är ju så mysko. Konspirationsteoretikerna jublar,feministerna förfasas och alla vanliga Svenssons tycker , tycker och tycker. Inget fel med det! I tisdags hade Debatt ämnet Assange och om sexuella gråzoner, se programmet här, naturligtvis var jag med och tyckte, tyckte, tyckte.Isobel Hadley Kamptz ondgör sig över programmet och kallar mig avdankad politiker!!!!Men jag tycker Isobel har fel, Debatt ska handla om saker som folk pratar om, och det alla pratar om är Assange och den spruckna kondomen. Debatt gjorde helt rätt som tog upp ämnet, sen kan ingen på något vis veta vad som skedde mellan Assange och kvinnorna, men det har ju lett till att prata om det uppstod och att vi talar om sexuella gråzoner-bra! Jag är på inget vis emot prata om det, absolut inte, men vi talar om det pga Assange fallet, så är det. Efter Debatt fick jag tillfälle att prata med Agnes Arpi, hon deltog även i programmet, den unga tjejen med blont hår, hon var så klok att jag häpnade, Det hon talade om var vårt eget ansvar när vi har druckit och kanske tar med en man hem. Vi, jag har ett ansvar för hur jag beter mig när jag druckit. Enbart jag bär ansvaret för det jag gjort. Det är ju så att när vi dricker alkohol eller tar andra droger så förändras vårt beteende. Vi gör saker vi annars aldrig skulle ha gjort, vårt omdöme förändras. Men man kan automatiskt skylla på mannen, vi bör rannsaka oss själva och se vårt eget beteende. Hur betedde jag mig? Varför hamnade vi i den situationen? Därför tycker jag att prata om det är bra, men vi får inte hamna i en situation då bekännelserna blir till anklagelser. Om du har blivit våldtagen då vet du det, det är inget man kommer på efter två år. Jag har blivit våltagen och jag kan garantera att om du blivit det, då vet du vad som är en våldtäkt. Devalvera inte begreppet våldtäkt, våldtäkt är fruktansvärt och ska inte sammankopplas med sex som kändes "sådär". Många av oss har gjort dumheter på fyllan, det måste vi själva ta ansvar för, det kan kännas jobbigt, pinsamt och förnedrande, ibland undrar man varför man agerade som man gjorde. Varför bjöd man hem en helt främmande karl? När man kallar en sprucken kondom för våldtäkt är det som ett slag i ansiktet för alla oss som har blivit våldtagna på riktigt. Urlaka inte begreppet våldtäkt!!!!För alla kvinnor som upplevt en våldtäkt, det är ett hån att somliga kvinnor inte vet om de blivit våldtagna. När Claes Borgström, säger att man inte alltid vet vad som är en våldtäkt, då slår du mot alla oss som upplevt en riktig våldtäkt. Claes Borgström vill bara göra sig känd, men du gör det på bekostnad av alla riktiga våldtäktsoffer-du gör narr av oss!
Free Assange now!!
God Jul och frid på jorden!

18 kommentarer:

 1. Håller helt med! En våldtäkt är en våldtäkt,en fruktansvärd sak. Men en sprucken kondom är just bara en sprucken kondom.

  SvaraRadera
 2. Grattis Camilla
  Du var som vanligt mycket bra i programmet och det där att ljuga om piller tycker jag som utsatt för detta som specielt bra.
  Ej nämndes fd dommaren i Högsta Domstolen Johan Muncks bedömnning att i dag sitter 250 till 500 män i fängelse för en falsk anmälan.
  Gott Nytt 2011 Camilla!

  SvaraRadera
 3. God Jul, Camilla. Sverige behöver fler Camilla Lindbergare!!
  Kram
  Leif

  SvaraRadera
 4. Oj oj, ni är så snälla att jag rodnar!!Nu stundar jul och julfirande med mamma, syster Ulrika och faster Eila. Var rädda om er och försök att överleva julen- hur jobbig den än må vara!
  Kram från Camilla
  Kampen för ett liberalare Sverige fortsätter efter jul...

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Camilla Lindberg, Camilla Lindberg, Camilla Lindberg, Camilla Lindberg, Camilla Lindberg-the one and only!
  Micke

  SvaraRadera
 7. Camilla, det är starkt av dig att gå ut med detta, men det är ingenting jämfört med det faktum att du inte gör en stor grej av det. Du hade kunnat göra ett stort nummer av det hela, kört hela "tyck synd om mig"-programmet. Du om någon är berättigad till att plocka på dig offerkoftan - men ändå väljer du inte att göra det! DET är stort!

  Du hade säkert kunnat få en hel del uppmärksamhet om du kört ett "tyck synd om mig"-rally nu när det här är på tapeten. Att du inte försöker åka snålskjuts på detta kallar jag integritet. Det här är liksom antitesen till människor som Borgström. Starkt!

  God jul!

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas du får en underbar jul med släkt och vänner.
  Christer Karlsson, Malmö

  SvaraRadera
 9. Camilla
  Jag blev förvånad när du sa i SVT-debatt att våldtäkt är ett ringa brott?? Var det ur samhällsperspektiv, egen upplevelser eller i Assange fallet?
  Christer Karlsson, Malmö

  SvaraRadera
 10. Joyeux Noël ! Buon Natale ! God Jul!

  Lade till din blogg pà min nya Sverigekritiska blogg "Finns mitt Sverige kvar ?"

  Länken är iaf : http://utlandssvenska.wordpress.com/

  Jag är visserligen socialist, men kan i màngt och mycket hàlla med dig i mànga fràgor...

  Som i den här artikeln...

  God fortsättning !

  SvaraRadera
 11. Angående att man vet om man blivit våldtagen: Nu gör du din egen våldtäktsupplevelse till sanning för alla. Resonerar man på det viset kan man få rimlig grund för vilka åsikter som helst. Det centrala här är ju någonstans vad lagen säger.

  Och vem är det som kallar en sprucken kondom allena för våldtäkt? Finns det något sånt fall där någon gör det? I Assangefallet är det ju oklart vad som hänt men i alla tolkningar utom den konspiratoriska rör det sig om mer än en sprucken kondom. Så berätta. Vem är det som kallar en sprucken kondom, enbart, för våldtäkt. Nämn en person.

  Det som Claes Borgström menade, och det vet du, är att det är svårt för privatpersoner att alltid veta vilket brott det rör sig om, sexuellt övergrepp, våldtäkt, ofredande, det är inte alltid glasklart. Lika lite som det är glasklart för alla medborgare när misshandel övergår i grov misshandel.

  Gör dig inte dummare än du är. Det tjänar varken du, Assange, våldtäktsoffer eller andra på.

  SvaraRadera
 12. Juilan Assange: ”Sweden is the Saudi Arabia of feminism”!

  http://gotiskaklubben.wordpress.com/

  SvaraRadera
 13. "That's rapen i Sweden" har blivit ett (om än mindre trevligt) men skämtsamt begrepp i framför allt USA. Man skojar om den vidsträckta definitionen vi har av våldtäkt. I många länder är våldtäkt just våldtäkt, men en enligt svensk lag definieras en mängd företeelser som i andra länder går under sexuellt utnyttjande ( ibland grovt sådant), sexuellt tvång och övergrepp på minderårig som just våldtäkt. Det gäller även försök till dessa brott.

  På så vis har vi devalverat begreppet våldtäkt. det enda alternativet är grov våldtäkt. Spruckna kondomer, tjatsex och påbörjade samlag är våldtäkt nästan bara i Sverige. det är allvarligt eftersom man måste ta hänsyn till en rad olika omständigheter när någon ska åtalas för ett brott.

  När det gäller de mindre övergreppen är dessutom inte alltid enbart mannen som bär hela ansvaret. Kvinnan kanske har inlett ett samlag men blir trött, medan mannen som precis börjar komma igång säget att kom igen nu, nu kör! våldtäkt, ja enligt svensk defimition - och samma brottsrubricering som ett brutalt överfall med våld.

  SvaraRadera
 14. Precis som du säger Camilla: alla vill prata om Assange och de anklagelser som är emot honom.
  Men hur många vill (vågar) prata om friheten och rätten om att få ta del av det som verkligen händer runtomkring oss?

  Mer än 30 år har jag (upp)levt lögn under kommunistisk diktatur…
  Det skrämmande är att få fortsätta (upp)leva lögn under… ”demokratisk diktatur”.

  *

  Thomas Bodström…
  I 2006 bidrog dåvarande justitieminister Thomas Bodström till högst omstridda EU-lag: ”Direktivet om lagring av trafikdata”.
  Carina Bring, expert i frågan på det svenska justitiedepartementet sa i en kommentar (2006) att ”Det finns redan en internationell konvention som gör att Sverige kan lämna ut den här typen av uppgifter” - tillgänglig trafikdata för amerikanarna som annan data enligt gällande avtal…
  Sydsvenskan skrev vid respektive tidpunkt att ”I praktiken kan det gå till så här:
  FBI vill ta del av trafikdata från en grupp svenskar som är inblandade i en brottsutredning. Amerikanerna begär då rättslig hjälp hos en svensk åklagare. Efter hans klartecken lämnar den svenska teleoperatören (exempelvis Telia) ut uppgifter om mobilsamtal, sms och e-post till Rikspolisstyrelsen som vidarebefordrar dem till FBI.”

  *

  Nu efter jul kommer kampen för ett liberalare Sverige fortsätta, förhoppningsvis…
  Rally round behind Wikileaks…

  SvaraRadera
 15. Fortfarande ingen som vill berätta vem som anser att en sprucken kondom är våldtäkt? Ingen som har mål i mun att bemöta min kommentar? För att ni vet att ni är ute och cyklar?

  SvaraRadera
 16. Det är väl ingen som påstår att en sprucken kondom är synonymt med våldtäkt. Diskussionen handlar ju om att avsiktligt ha sönder kondomen när samtyckandet gäller sex med kondom och övergreppet som det innebär.

  Jag förstår inte vitsen med att ställa upp i Debatt och (avsiktiligt?) missa poängen hela programmet igenom. Vilket du visserligen inte var ensam om att göra, Pelle Billing körde samma grej.. Pinsamt.

  SvaraRadera
 17. ska jag vara ärlig så var du lite som en upphakad skiva under debatten. Du sa mest samma sak om och om igen. Alla ville styra debatten, men ingen lyckades.

  SvaraRadera