Camilla

torsdag 18 november 2010

Finns det inget slut på genusvansinnet?


Har allt sunt förnuft blåst bort och bara ersatts av en galen politisk korrekthet? Ja, man kan undra när man läser att regeringen tilldelat JÄMI-Jämställdhetsintegrering i staten, ytterligare 80 miljoner kronor, utöver de 145 miljoner de redan fått för åren 2008 -2010. 225 miljoner kronor för att Sveriges kommuner och landsting ska lära sig att sätta på genusglasögonen.Tanja Bergkvist reder ut vad pengarna ska användas till.
Ni har väl inte glömt genustrumpeten, ni vet projektet som skulle undersöka Trumpeten som genussymbol, en halv mille fick den "forskningen"." för att ” problematisera begreppen manligt och kvinnligt och undersöka närmare de föreställningar, som är verksamma och skapar trumpeten som markör för manlighet.” Ja, det är verkligen häftigt att betala skatt, som vår kära Mona sa...
Apropå Mona så kan man ju verkligen säga att hon är beviset för varför man inte ska ska ha könskvotering. När den socialdemokratiska valberedningen 2007 under Lena Hjelm-Wallén sa att det viktigaste kriteriet på en ny partiordförande var att det var en kvinna. Inte kompetens, bara könet var viktigt, just där började Monas problem. Alla visste om att hon var vald för att hon var kvinna, inget annat. Tala om att börja i motvind. Jag vill inte påstå att Mona inte var kompetent, hon var lika kompetent som många andra, men problemet var att alla visste att det var på grund av sitt kön hon blev vald.Newsmill har en bra artikel om att könskvoteringen blev Monas fall.
Min pappa berättade ofta en skröna om att Margret Thatcher vid ett EU toppmöte blivit rosenrasande över minskat jordbruksstöd till engelska bönder och ska, enligt skrönan, drämt handväskan i bordet och uttropat " I want my money back". Oavsett om skrönan är sann eller inte så gillar jag den. Hmm kanske ska jag imorgon, när jag träffar jämställdhetsminister Nyamko Sabuni på Folkpartiets partiråd, drämma Prada väskan i bordet och skrika just det "I want my money back". Jag vet häftigare saker att lägga pengar på än ren och skär trams..

20 kommentarer:

  1. Åter igen måste jag medge att du har RÄTT. När ska Sveriges Riksdag inse att du är den enda rätta.
    Henrik

    SvaraRadera
  2. Mitt inlägg verkar inte ha fått plats här. Så jag får fixa det själv.

    Bloggade om detta inatt, läs här.

    SvaraRadera
  3. När man äntligen har hittat en politiker som man delar samma åsikter med i princip alla frågor så beslutar du att lämna FP och riksdagen, fy fan va tråkigt! Tycker att du ska starta ett nytt fräscht (riktigt) liberalt parti, tror att det skulle få stor genomslagskraft i Sverige.

    SvaraRadera
  4. Bra gjort Camilla, hederliga människor har inget med politik att göra!

    SvaraRadera
  5. Önskar dig ett stort lycka till Camilla. Är själv en liberal som förtvivlat letar efter ett svenskt parti som driver en riktig liberal agenda. Tyvärr så går folkpartiet mot att bli ett mittenexperiment som är villiga att kompromissa grundläggande liberala värderingar för att sitta i regeringsställning. Är trött på politiker som är villiga att svika sina värderingar för makt. Hoppas ditt avhopp leder till uppvaknande hos många av de liberaler som förtränger sina värderingar!

    SvaraRadera
  6. Historien kommer att ge dig rätt.

    Du har visat mer ryggrad än någon annan svensk riksdagspolitiker. Skulle du ställa upp 2014 för ett nytt genuint liberalt parti så kommer jag att rösta på det partiet.

    Stort tack för din insats.

    SvaraRadera
  7. Fyfan va bra att du lämnade FP, ett gäng bakåtsträvande människor numera.

    Vi behöver ett parti i Sverige som kan stå för sin liberala syn, som vågar gå emot pressen, som vågar vara annorlund.

    Starta ett eget parti och du har min röst alla dar i veckan ! :) tror fler tänker som jag. Frågor som har hand om integritet, cannabis debatten, u name it! dessa måste tas på allvar och inte bli offer för en regering som styrs av vad som kan sägas i pressen !

    I min mening styr inte partierna i riksdagen, det är tidningar som aftonbladet och expressen som påverkar utfallet, det är Sverige aktivaste lobbyister, med makt att påverka utgång av val, viktiga frågor osv. Om dem är emot ex CB så gör dem allt för att smutskasta frågan, som att exempelvis hitta oseriöst forskning, ta till falska påståenden etc.

    Starta Liberalerna eller något liknade, du lär knappt behöva marknadsföring för du är den du är och respekterad för det! <3

    SvaraRadera
  8. Camilla, jag vill ha dig som partiledare för folkpartiet. Jag har länge känt att Jan Björklund är partiledare för fel parti, han är inte liberal. Alla hans inlägg går ut på starkare kontroll, mer regler.

    SvaraRadera
  9. Camilla, vi är många som har trott på dig. I fel parti dock. Men kanske kan du starta ett eget?

    <a href="http://davidholman.net/2010/11/19/camilla-lindberg-lamnar-fp/>Här</a> har jag bloggat om ditt avhopp. Mycket tråkigt får jag säga då jag trott på dig!

    SvaraRadera
  10. Tack för allt du gjort i Fp!

    SvaraRadera
  11. Camilla, vi är många som har trott på dig. I fel parti dock. Men kanske kan du starta ett eget?

    Här har jag bloggat om ditt avhopp. Mycket tråkigt får jag säga då jag trott på dig!

    SvaraRadera
  12. Snälla säg att du ställer upp för Bards LibDems istället!

    SvaraRadera
  13. Jag har iofs aldrig lagt min röst på FP men det fanns en tid när de stod för individens frihet. Nu när man helt har frångått liberalismen och bara ropar på hårdare tag så gör du det enda rätta när du lämnar.

    All heder till dig Camilla som stått upp mot den förhatliga PK-ismen som regerar idag. Lycka till i framtiden!

    SvaraRadera
  14. Det finns två politiker som har gjort ett stort intryck på mig; Olof Palme, genom sitt motstånd mot Vietnamkriget och Camilla Lindberg genom sitt rakryggade motstånd mot FRA-lagen.

    Puss på dig Camilla och lycka till med livet.

    SvaraRadera
  15. Instämmer i hyllningskören. Skönt att det i alla fall finns EN politiker som står för liberala värderingar och inte kompromissar bort dom. Hoppas du dyker upp i ett nytt liberalt parti!

    SvaraRadera
  16. Tråkigt, vad har du för planer inför framtiden? Vi behöver mer människor som dig på beslutsfattande positioner. :/

    SvaraRadera
  17. Dem får ta mig fan använda sina egna pengar för hjärntvätt. Mina pengar ska inte användas mot mig själv för att tala om att jag har fel värderingar. Det sista som finns i feminismen verkar vara mångkulturen och åsiktsfriheten.

    SvaraRadera
  18. Imponerande ryggrad men bär du Prada på riktigt? Erik S

    SvaraRadera
  19. Erik- det klart jag har en Prada!!
    Tuden tack för alla kommentarer, ni är som vanligt välrdens bästa supporters!

    SvaraRadera
  20. Jag tycker att genus är ett relevant forskningsfält och att det är viktigt att undersöka könsroller och sträva efter jämställdhet.

    Men genus har på sätt och vis blivit en doktrin som rymmer allt möjligt nonsens. Vilka charlataner som helst kan få finansiering för sina "genusprojekt". Det är vansinnigt men samtidigt får man inte kasta ut barnet med badvattnet, man måste skilja på vilken genusforskning och vilka jämställdhetsåtgärder som faktiskt är rimliga och vilka som inte är det.

    Antifeministerna är ofta lika obalanserade som de tokigaste genusmullorna, ta Pär Ström t.ex. Även om jag inte tror att någon här tar honom på så stort allvar.

    Hur som helst så tycker jag att det är viktigt att avdogmatisera feminismen och fokusera på de åtgärder som faktiskt är viktiga. Dit skulle jag vilja räkna det så hatade förslaget om individualiserad föräldraförsäkring vars påstådda orimlighet jag inte förstått mig på.

    Det finns ett mycket starkt vetenskapligt stöd bakom tesen att det faktiskt stora inkomstgapen mellan män och kvinnor (över 50,000:- om året) beror på kvinnors större ansvar för det obetalda hemarbetet. Det finns också goda skäl att tro att en individualiserad föräldraförsäkring skulle vara en effektiv åtgärd för att motverka det här.

    Då är ju frågan om det är en åtgärd som består av en sådan kräkning eller förtryck att målet inte helgar medlen. Så menar jag inte är fallet. Föräldraförsäkringen är ett slags bidrag, andra bidrag villkoras, varför är det så oacceptabelt i det här fallet? Och Sverige är ju ett land som utgår ifrån individen, alla andra bidrag och försäkringar tillfaller individen så vitt jag känner till. Varför ska just föräldraförsäkringen vara kollektiv? Och om man utgår ifrån ett barnperspektiv så tycker jag också att det är rimligt att principen ska vara att barnet ska ha lika rätt till båda sina föräldrar.

    SvaraRadera