Camilla

söndag 14 november 2010

Bye, bye Mona


Så kom stunden vi alla väntat på, Monas avgång.Det måste vara en lättnad för henne efter de senaste dagarnas interna kritik.Ibland har jag verkligen lidit med henne, att vara så ifrågasatt av sina egen kan inte vara kul.Sossarnas kris kan knappast Mona skyllas för, den är bra mycket allvarligare än så.Personligen tycker jag att Mona var riktigt bra i valrörelsen, som hon själv sa- hon är bäst när det är som jävligast. Beskedet idag var inte oväntat, men då kommer ju frågan vem som ska efterträda henne. Det finns absolut ingen given efterträdare, en brist i sig, men när namn som Veronica Palm är med bland spekulationerna inser man hur illa ställt det är. Charmknutten Östros kanske? Busen Bodström? Eller varför inte folkliga Ylva Johansson? Vem det än blir så har den personen en lååång uppförsbacke framför sig, sossarnas förändringsarbete kommer ta tid, jag tror inte fyra år räcker

7 kommentarer:

 1. Camilla, jag kind of gillar Mona och har stadigt protesterat när hon bakdantas. Däremot finns det ingen annan i sossetoppen som jag ger ett rött lingon för. Förr var mina favoriter Anna Lind, Kjell-Olof Feldt och Margot Wallström. Vem finns det nu med ryggrad, övertygelse, heder och karisma? ... Du kanske skulle överväga att gå över till fienden? ... Jag menar för rikets skull?
  kram
  Helena

  SvaraRadera
 2. Kandidater till Mona Sahlins efterträdare:

  * En arabisk schejk:
  http://www.makthavare.se/w/images/f/fa/Shekarabi_Ardalan.jpg

  * En halalpadda till turkinna:
  http://www.dn.se/polopoly_fs/1.543990.1233980946!image/3541905486.jpg

  SvaraRadera
 3. MONA SAHLIN ÄR EN POPULÄR POLITIKER

  i arabvärlden !!!

  SvaraRadera
 4. Mona Sahlin, våren 2010:

  "JAG TYCKER FAKTISKT ATT POLITIK ÄR KUL" !!!

  SvaraRadera
 5. Halloj Helena, grattis till asbra artikel på Newsmill, hade jag missat helt!!
  Jag gillar också Mona, på nåt sätt...har till och med pussat henne!! Men manb gav henne ingen chans i och med könskvoteringen. Synd, hade hon fått jobbet på egna meriter hade det aldrig blivit det här snacket.
  Ses vi imorgon??
  Tusen kranmar från
  Camilla

  SvaraRadera
 6. Tack Camilla! :) Jag har uppföljning i bloggen som ger litet att fundera över när det gäller vem vi ska ge offerkoftorna och vem som har bättre användning för en högaffel och bockfötter. :)
  Vad händer i morgon?
  Jag ska på Liberala Kvinnors årsmöte på lördag och söndag. En sak det ska bestämmas om är om LK ska verka för en spridning av sexköpslagen, en annan kvotering i föräldraförsäkringen. Hoppas jag inte blir lynchad.
  Tusen kramar tillbaka
  Helena

  SvaraRadera
 7. Carin Jämtin?
  Erik S

  SvaraRadera