Camilla

fredag 12 februari 2010

Vem i hela världen kan man lita på??

Efter att ha sett det här inslaget blir man ju lätt oroad. Polisen ska ju beskydda oss, eller hur var det nu??....Situationen är så sjuk så jag tror att den är sann...Sen kan man ju också undra om inte poliserna har bättre saker för sig är att leka biljettkontrollanter, men den frågan kommer ju lite i skymundan med tanke på det övriga i den här historien. Även juridikbloggen tar upp fallet.
Ska nu kasta mig på ett tåg mot Borlänge!

9 kommentarer:

 1. ... ja, jag har kommenterat fallet här.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/02/apropa-polisverksamhet.html

  Får nog konstatera att rättssäkerhet är ett tveksamt begrepp i dagens Sverige.

  SvaraRadera
 2. Det är pga poliser, väktare etc jag som mörkhårig undviker T-banan och kör bil istället. Känns mycket säkrare.

  SvaraRadera
 3. Men det är ju hemskt! Vi ska inte ha det så här! Rättssäkerheten är ju det viktigaste av allt. Att man som mörkhårig är rädd för de som ska beskydda en...det är ju fullkomligt absurt!

  SvaraRadera
 4. Snälla Camilla. Agera på det här. Jag vet inte hur men jag hoppas att du kommer på något.
  Ställ en fråga i riksdagen eller något sådant.
  Det finns för mycket teknisk bevisning i detta för att det bara kan avfärdas som ett påhitt.

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig Jerker, något måste göras och det är omgående. Det här är väldigt allvarligt och det är inte första gången som brister i rättssäkerheten avslöjas. Insider Special avslöjade 2008 att tusentals personer kan vara felaktigt dömda pga. att polisen har undanhållit bevis från domstolarna och även ljugit för domstolarna i tio års tid för att mörklägga sina egen brottsliga verksamhet och sina "cowboymetoder". Reportaget finns i TV3 Play och en trailer för reportaget finns här:
  http://www.youtube.com/watch?v=F09ViC17ub4.

  SvaraRadera
 6. Anonym är nog inte ensam om detta i landet, med tanke på hur väktare agerar bland annat. I Helsingborgs Dagblad kunde man för ett par veckor läsa en artikel som inleds så här:

  "Utslagna tänder, söndervridna armar och rasistiska tillmälen. Det senaste året har en lång rad personer polisanmält ordningsvakter på Knutpunkten för övergrepp. Helsingborgs Dagblad och City Helsingborg berättar i dag om åtta av varandra oberoende fall."

  Hela artikeln finns här:
  http://hd.se/helsingborg/2010/01/20/manga-polisanmalningar-mot-vaktare/

  Det är något som har gått allvarligt fel när man kan läsa den här typen av artiklar!

  SvaraRadera
 7. Vänta ett tag... Vad är det som sker i Sverige?

  Hàller George Orwells bok 1984 pà att bli verklighet?

  Jag har redan fàtt höra att Sverige är ett fascistiskt land av vissa, men jag hoppas verkligen inte att de fàr rätt en dag...

  Ganska irriterande att fà höra detta och sà detta, Sverige är ett rikt land med mànga kulturer. Jag med mitt italienska utseende tas lätt för en utlänning dà jag besöker min familj i Sverige. Men jag ser ju inte vad som händer...

  Bon voyage !

  SvaraRadera
 8. http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/02/hans-lindblad-om-t-banepolisen-och-om.html

  SvaraRadera
 9. Camilla, det finns ett ännu värre fall som inträffade i slutet av 2009 (vid jul). Nyheter24 skriver om detta fall här (artikeln är skrämmande läsning, men värd att läsa).
  Artikeln finns på deras sida: www.nyheter24.se. Om den inte ligger på förstasidan kan man söka på "Tvingades klä av sig inför polisen" (det är så artikeln heter).

  SvaraRadera