Camilla

torsdag 18 februari 2010

Det fick bli gul knapp idag!

I skrivande stund har vi precis haft votering gällande datalagringsdirektivet, (ska förtydliga att det bara var ett betänkande som hanterar de motioner som inkommit på området, utskottet fdeklarerade att Sverige behöver mer tid för implementering, det var alltså inte någon proposition vi voterade om) S, V och Mp hade gemensam reservation, men den var inget att rösta på eftersom även de vill införa direktivet, gärna nu på en gång om Bodström fick betsämma. Dessutom vill den rödgröna röran ha lagringstider på ett år, istället för de 6 månader som Alliansen diskuterat. Så vid dagens votering var valet lätt, det enda alternativet var att trycka på avstår knappen! Regeringen har meddelat kommissionen att Sverige behöver mer tid att implementera direktivet. Den spontana reaktionen på att kommissionen dragit Sverige inför domstolen och gett oss böter är att nu måste vi skynda på. Men det är fel impuls anser jag. Ta istället tjuren vid hornen och se till att få frågan om datalagringsdirektivet är förenligt med Europakonventionen besvarad. Jag och Erik Josefsson skrev om det på Brännpunkt i maj. Ibland kan man ju undra om alla andra länder alltid implementerar alla direktiv och om de gör det i tid. Det visade sig att Danmark och Malta är bästa i EU på att införliva direktiv och sämst är....Grekland.

Debatten som föregick voteringen var väldigt snurrig, vad vill egentligen Mp och V? Vad Bodström vill, det vet vi, men har verkligen Mp och V sålt sin själ och sållat sig till sossarnas sida?

2 kommentarer:

 1. Har V en själ?
  Det känns som de sålde den för länge sen. Kanske det är lite mer 'back to basics' med Ohly, men det är nog tillfälligt. De spretar åt alla håll. Vissa inom partiet verkar ärligt intresserade av att stanna upp och se över ny teknik och hur den gett mycket övervakning, bara för att det är möjligt. Hur de sen röstar i riksdagen vet jag inte, men antar med partiet.

  Jag tror du ger inspiration och energi till ganska många att fortsätta engagera sig.
  Att du kan rösta mot, eller avstå från att rösta med partiet utan att bli helt utstött kanske visar viss sympatisk nerv hos Fp, eller så är det bara taktiskt för att inte få ganska stor negativ publicitet.
  Hur som, du gör mig glad, hoppfull och får mig att inte ge upp trots jätteångvälten man har mot sig.
  Även ungdomsförbunden ger visst hopp för framtiden.
  Tack

  SvaraRadera
 2. Halloj Shaun, när man redan fått epitet det svarta fåret i partiet så kan man ju lika gärna fortsätta. Jag tror att de flesta ledamöter behöver påminnas om att det är inte riksdagsgruppen, partisekreteraren eller partiledaren som är ens chef, utan väljarna. Min väljare valde mig för att jag är lite bråkig och orädd- då måste jag ju fortsätta vara så.
  Helt utstött är jag inte, bara halvt...

  SvaraRadera