Camilla

tisdag 16 februari 2010

Datalagringsdirektivet ur ett genusperspektiv!

Ja, när allt annat ska analyseras ur ett genusperspektiv så varför inte..? För mig som avskyr såväl genus som datalagringsdirektivet känns det helt naturligt att slå ihop dessa två! Men det var ett nytt grepp, minst sagt. Det kanske var det som fick Vänsterpartiet och Mijöpartiet att helt plötsligt säga ja till datalagringsdirektivet..!Integritetsfrågorna dansade en sommar hos såväl V, och Mp, men jag är inte det minsta förvånad!Integritetspanikpopulism har vi ju sett förut!
Själv har jag satt det säkra före det osäkra och tydligt proklamerat att jag INTE kommer att säga ja till något datalagringsdirektiv. För säkerhets skull har jag gjort det såväl skriftligt och muntligt för min riksdagsgrupp kontinuerligt sedan hösten 2008, allt för att undvika en så kallad svekdebatt.Men den här gången står jag inte ensam, Agneta Berliner har gjort samma sak, inför hela riksdagsgruppen!! På fredag ska jag förresten på Agnetas Återvalssfest i Västerås, och jag hoppas verkligen att ni som bor i Västmanland lägger er röst på den underbara Agneta!

7 kommentarer:

 1. Jag säger då bara det...

  Nej, det är alldeles för mycket Genusperspektiv hos Vänster- och Miljöpartiet, fast även inom mitt gamla parti. Det finns saker som genusfrågor inte har någon större betydelse i... Jag är självklart för jämlikhet!

  Men integritet är viktigt i ett demokratiskt samhälle. Eller hur? Det finns vissa saker som man inte ska registrera mot en individs vilja.

  Förresten titta in på min blogg Rovdjurens Värld, det är ett ämne som intresserar mig mest.

  http://blogg,aftonbladet.se/rovdjurens

  Jag skriver om Nordanstig...

  MVH Maria

  SvaraRadera
 2. Bra Agneta! Nu både Dalarna och Västmanland alltså. Hmm, då undrar vi när Närke tar steget också? Heh..

  SvaraRadera
 3. Bra Camilla att du inte säger ja till EU:s datalagringsdirektiv. Skulle inte förvåna mig om det är fler borgerliga ledamöter än du och Agneta som kommer rösta nej.

  SvaraRadera
 4. Nu kan vi bara hoppas på att Vänstern och Miljöpartiet tar sitt förnuft till fånga och röstar mot direktivet om datalagring.

  SvaraRadera
 5. HugeHedon- Just Närke lär nog dröja....

  SvaraRadera
 6. frekar06- tyvärr tror jag inte du ska hoppas på v och mp, de deklarerade idag att de stödjer Bodströms linje. Om nu datalagringsdirektivet kommer att implementeras gäller det att arbeta för att få till stånd en "light" version av direktivet. tex bara lagring i 6 mån, bara lagra det som absolut måste lagras. Det blir lätt så att det läggs till lite extra krusiduller när politiker får fria haänder..

  SvaraRadera
 7. Camilla,

  Jag tror inte heller det, men hoppet är det sista som lämnar en. Däremot tror jag man kan hoppas på Europadomstolen dit direktivet om datalagring är anmält. Så jag skulle tro att det försvinner ändå, även om det kanske tar lite tid!

  SvaraRadera