Camilla

fredag 18 december 2009

Jul, jul förbannade jul...

Årets voteringar är över för den här gången och Riksdagen tar snart juluppehåll. Själv kommer jag att åka till Munchen där min mamma och Gunter bor, dit kommer också min storasyster Ulrika och Gunters barn, Kester och Leif, med sina familjer. Trevligt, skulle man nog kunna uttrycka det, men själv är jag ganska anti julen, så för mig är inget kul! Jag är en sån där grinig pessimist när det kommer till julfirande. Förstår inte varför folk stressar så, varför allla dras med i den enormt kommersiella julhandeln och sen sitter helt utmattade på julafton och ska leka idyll. Men, men jag vet att många gillar julen, så för er skull ska jag inte förpesta min blogg med en massa pessimism. En högtid jag däremot gillar är midsommar, då är man mer fri att får göra som man vill, välja umgänge, skapa egna traditioner och faktiskt bara vara glad. Men julen, för mig, innebär så mycket ångest...Jag gillar inte julmat, jag vill inte höra Carola sjunga julpsalmer och jag vill inte tvingas att vara snäll. Dessutom fyller jag år precis efter jul, och det var ju kul så länge man var under 25, men att nu fira att man blir äldre känns lite absurt...Vad är det man ska fira? Att man överlevt denna värld ytterligare ett år, eller att man är ett år närmare pension? Eller kanske att man fått ytterligare fem gråa hårstrån (jo, det är sant..)

Livet i Riksdagen har det senaste året varit ganska lugnt, om man jämför med 2008. FRA frågan dog hos (nästan )alla ledamöter, ingen ville längre bry sig- tv kamerorna var ju inte påslagna! Vi har fattat en hel del bra beslut, en del mindre bra, men de flesta verkar ha lärt sig att gå till kammaren varje onsdag och torsdag kl 16.0o och trycka på röd respektive grön knapp, beroende på vad partiet bestämt att man ska tycka i respektive fråga. Demokrati? Ja, det är väl det det kallas...

Demos kratos= för folket! Nja, det känns ganska förlegat och långt borta...Men det är väl som man säger " man får de politiker man förtjänar"

Vi hörs efter jul!

5 kommentarer:

 1. Påsken är bra också, man handlar lite extra innan helgen och på annandagen är det slut. Och julen är inte till för barnen som man får höra ibland, den är till för mor- och farmödrar (ni kommer väl till jul?).

  Johnny Karlsson, L-a

  SvaraRadera
 2. We are all sheep, kept for our wool. The sadest part is however that sheep police and rule other sheep. There are no shepards.

  Inte kul men sant så sant....

  God Jul.

  SvaraRadera
 3. Camilla kära vän! Jag har gjort en film om Genusväldets Untergang, ha ha :-) Enjoy:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/12/26/genus-hitler-och-genusvaldets-undergang/

  SvaraRadera
 4. Demokrati
  Jag funderar mycket över poängen med personval när alla (nästan) riksdagsledamöter "tvingas" rösta som partiledningen säger.

  För övrigt har jag bestämt mig. Jag kan inte rösta på något parti som har infört FRA-lagen.
  Ett land där staten tar sig rätten att kontrollera och kartlägga hela befolkningen är inte längre en demokrati.

  //Mats

  SvaraRadera
 5. Anonym- jag förstår dig fullkomligt! Men kan man inte få lite starkare ledamöter tror du? Det skull ju hjälpa...

  SvaraRadera