Camilla

tisdag 1 december 2009

En deppig dag...

Man kan ju vara deppig av många anledningar en dag som denna, man kan vara deppig för att det är skitkallt ute, för att man har personliga problem eller för att FRA från och med idag kan koppla in de så kallade kablarna. Jag önskar jag med tydlig stämma skulle kunna säga till er alla "oroa er inte, jag känner full tillit till turerna kring FRA- den som har rent mjöl... har inget att frukta" men det kommer jag nog aldrig säga. Min oro finns kvar, kanske ännu mer efter förra veckans uttalanden av Åkesson då han menade att FRA shopen var lika öppen som vanligt för SÄPO. För vilka fler undrar jag...Och hur kommer det egentligen bli med utvecklingsarbetet..? Vad kommer egentligen att hamna hos FRA? Turerna, hemligheterna och den enorma prestigen som funnits kring frågan får mig att oroas än mer-kanske befogat, kanske inte.
Någon skrev i kommentatorsfältet vid förra inlägget att SÄPO har och kommer alltid att avlyssna-om de så behagar, och kanske är det så. Kanske är det bara att växa upp och acceptera det oundvikliga. Än värre tror jag att FRA frågan har skadat synen på demokrati och politik, för mig personligen har den satt djupa sår i min syn på det politiska livet och tilliten till somliga i min omgivning.
Men det finns även en sak att fira idag, min vän och tillika Sveriges främste aktivist- Oscar Swartz fyller jämnt idag, visst var det väl 30???

4 kommentarer:

 1. bÖgmaffian håller oss i ett järngrepp: bÖgar, bÖgar, bÖgar, bÖgar, bÖgar, bÖgar, ständigt dessa bÖgar, det är alltid bara bÖgarna det handlar om. Ständigt skall det fjäskas för dessa bÖgar. Allting ska göras till bÖgfrågor. Andra människors rätt att slippa smittas med historiens vidrigaste sjukdom, vad betyder den? Ingenting. Låt mig ställa en fråga, om blott retoriskt:
  .
  HUR FAAN KOLLAR MAN UPP ATT NÅN INTE HAFT SEX PÅ ETT ÅR...!?

  ---

  POLITIKER FÖRTJÄNAR AVSKY!!!

  SvaraRadera
 2. Massavlyssning = alltid dåligt
  Ändamålsglidning och/eller missbruk kommer nog alltid att hända.
  Det kanske inte kommer medföra fara eller obehag för enskilda i detta fall, men det är ett så stort maktmedel att det inte borde få förekomma.

  Tyckte jag

  Och du är den bland borgarna som stått emot mest. Bra, tycker om

  SvaraRadera
 3. Nu verkar det som om regeringen definitivt ska öppna FRA-Shoppen igen. Wikileaks har lyckats få tag på ett dokument som visar att regeringen vill utreda hur Polisen och SÄPO ska få tillgång till signalspaning. Se Länk nedan.

  http://88.80.16.63/leak/signalspaning-polis-draft-2009.pdf

  Detta går helt emot den överenskommelse som kritikerna gjort med regeringen. Dessutom så måste polisiär signalspaning betraktas som oförenlig med Europakonventionen. När ska regeringen inse att den här FRA-lagen inte tål en demokratisk granskning?

  SvaraRadera
 4. Fredrik,
  Punkten 7 i regeringens och kritikernas överenskommelse från den 25 september 2008:

  "En utredning ska tillsättas för att se över polis och säkerhetspolisens behov av underrättelser."

  SvaraRadera