Camilla

onsdag 12 augusti 2009

Ibland blir jag mörkrädd...

Jag kan bli riktigt rädd ibland, framför allt blir jag rädd för åsikter likt Carina Höglunds, som hon presenterar i sin artikel på Newsmill. Hon menar på allvar att socialstyrelsen ska gå in och uppfostra barn och tonåringar. Hon skriver "Samhället behöver gå in och hjälpa oss vuxna med föräldrarollen! Vi behöver en gemensam plan att förhålla oss till!" Jag har full förståelse för att det kan vara mycket slitigt att vara tonårsförälder, det har det alltid varit och kommer nog alltid att vara, men därifrån till att begära att staten genom socialstyrelsen ska sätta upp riktlinjer för uppfostran är väl att gå några steg för långt.

Hur har vi hamnat i den här situationen att så fort något i livet är jobbigt, orättvist eller tungt så ropar vi på staten, staten, staten ska hjälpa oss. Inte vi själva, inte våra vänner eller andra omkring oss, utan staten är bästa garant för att livet ska bli bra.

För några år sedan myntades uttrycket curlingföräldrar, jag skulle vilja hävda att vi har skapat ett curlingsamhälle, ett samhälle med osjälvständiga individer som vill bli omhändertagna!

Carina Höglund anser att socialtjänsten ska göra en gemensam plan för hur man ska hantera sin/sina rebelliska tonåringar, men varför inte gå hela vägen på en gång...Varför inte låta socialstyrelsen rekommendera vilka böcker vi ska läsa, vilken musik vi ska lyssna till och kanske till och med rekommendera hur många skivor bröd vi ska äta...

10 kommentarer:

 1. Bra skrivet!

  Om staten ska uppfostra barn kan vi väl lika gärna gå hela vägen som i Aldous Huxleys "Du sköna nya värld" och låta staten tillverka barnen också.

  SvaraRadera
 2. Absolut, och sedan avgöra vilka som ska få äran att få ta hand om barnen. På så sätt skulle vi ju slippa alla avvikande och "konstiga" föräldrar.
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Hmmm tänk om staten skulle göra barn, som Snago skrev, vem skulle avla dessa barn???

  Vem skulle ni vilja ha som pappa resp mamma till det Gudomliga Svenska Barnet?

  Mitt svar är enkelt, den ultimata fadern är Johan Norberg- superintelligent, trevlig, snygg och dessutom orädd. (Bör tilläggas att jag och Johan gick på samma dagis- han var den förste man/pojke jag pussade.)
  Den ultimata kvinnan, enligt Lindbergs teori, är självklart Tanja Bergkvist- matematiker, men mest känd som supersmart bloggare, där hon tar upp lögnen om genusteorierna. Tanja är översmart, snygg och supertrevlig.
  Vilka bråkiga barn! Underbart!
  Vi har skapat det staliga barnet, Snago!

  SvaraRadera
 4. Detta trodde man inte efter både nazismen och kommunismens fall i vår del av världen. Känns som om detta verkar tillhöra de strömmningar som nu verkar gå genom Europa och västvärlden: -Hårdare kontroll av dess befolkning. FRA, IPRED, registreringstvång för bloggare... I England skall 20.000 hem videoövervakas. Och nu då till sist så skall staten ansvara för våra barns uppfostran.

  På det hela taget så känns det som om vi är på väg in i en ny totlaitär fasciststat i Europa.

  SvaraRadera
 5. Camilla, vi behöver politiker som du. Politiker som vågar stå för sådant som ligger befolkningens intressen, snarare än sådant som det i agendor har kommits överens om i hemlighet och över våra huvuden. Faktum är att den kommande europeiska superstaten faktiskt skrämmer mig, med dess styrande som är så långt ifrån folket som det bara är möjligt. Jag är rädd, därför att jag känner att jag har inget som helst att säga till om över vad som håller på att hända. Ingen folkomräöstning, inga upplysningskampanjer. Bara föredrag som röstas igenom utan att någon utomstående tar notis och skapar opinjon. Om det redan har gått så långt... Hur kommer det då att bli längre fram?

  Detta skrämmer mig...

  SvaraRadera
 6. Det ligger en patologisk defekt i det Socialdemokratiska samhälle vi lever i idag. Trots att vi väljer höger eller vänster, har ändå staten fokus och inte den fundamentala tron på individen. Det är alltid grupperna, barnen, arbetarna, och föräldrarna. Skolan uppfostrar barnen och lär dem hur de ska bete dig för att passa in i ett uppdiktat samhälle.Föräldrarna jobbar så mycket att de inte kan ta hand om sina barn. Oliktänkande döms ut som defekta. De som tänker själva, och inte anpassar sig till samhället sållas bort. Eller i mina ögon: Ett osynligt fängelse.

  SvaraRadera
 7. Tack, för att det finns medborgare som Anonym och Anonym och davidappel! Ni ger mig viljan att fortsätta...När andra mest letar fel på mig!Tyvärr är det davidappel skriver redan sanning, men vi måsta fixa det på något sätt.Ni kommer att betyda väldigt mycket för mig.
  Camilla

  SvaraRadera
 8. Camilla - du, jag, dina bästa kommentatorer och
  några andra utvalda (här: http://www.corrupt.org/news/these_three_men_and_women_are_remaking_sweden
  ha ha, ja det var en rolig överraskning! :-)) ska utgöra den kärntrupp som ska vända utvecklingen! Själv bloggar jag bara lite om genusvansinnet, men jag drar mitt strå till stacken genom att lyfta fram det i ljuset - alla har vi vår roll att spela, det är VI (inte Socialstyrelsen) som formar framtiden - här och nu. Och det är fantastiskt att ha en intelligent och aktiv riksdagsledamot som Camilla vid sin sida som jobbar FÖR medborgarna, inte emot dem!

  SvaraRadera
 9. Camilla - kolla in detta: Göran Persson utövar härskarteknik mot Maud Olofsson i riks TV :-)
  (kopiera och klistra in länken i nytt fönster om den inte blir klickbar):

  http://www.youtube.com/watch?v=JipBk3V0El0

  SvaraRadera
 10. Camilla, det sllog mig just ang er diskussion om det Gudomliga Svenska Barnet. Alltså, bara så du vet - jag tänker inte göra något med Norberg! Tänk inte ens tanken, i så fall får du köra provrörsmedtoden, ha ha! :-) Kan inte du se till att den nye forskningsministerna Tobias Krantz ger pengar till KI - så att de kan klona mig istället? Då skulle alla gensuvetare vara borta på nolltid! :-)

  SvaraRadera