Camilla

onsdag 3 juni 2009

Stilpoäng, Erik Josefsson!

Erik Josefsson, vänsterpartiets 16:e namn på EUlistan och tillika vänsterpartiets it-guru, hyllar Olle Schmidt, fp på sin blogg. Snyggt gjort anser jag, tyvärr alltför ovanligt att politiker från de olika politiska lägren berömmer varandra. Om fler politiker tog efter Erik Josefsson tror jag att politiken skulle blir mycket mer vital och intressant. Att bara smutskasta varandras arbete leder till ännu mer politikerförakt och ett debattklimat som pulveriserar politikens sakinnehåll.
Jag får väl följa Eriks exempel och säga att skulle jag rösta rött (vilket inte känns troligt) så skulle jag rösta på Erik Josefsson, vänsterpartiet. Han är oerhört kunnig, brinner för sina hjärtefrågor, han är genuin och dessutom väääldigt trevlig!

4 kommentarer:

 1. Fredrik Larsson4 juni 2009 kl. 09:26

  Du behöver inte visa din uppskattning över gränserna på det viset. Du har redan gjort något som talart mycket högre än en klapp på axeln (även om det är trevligt). Jag talar naturligtvis om er gemensamma artikel.

  Ryggdunkar, beröm och fina ord i all ära men nätet dömer på resultat. Du har redan gått övergränserna och producerat sådana så vi vet att du kan tänka och att du tänker över gränserna.

  Mvh
  Fredrik Larsson

  SvaraRadera
 2. Som jag förstår det är det generellt en relativt god stämning mellan ledamöterna i riksdagen och även i komunfullmäktige och den antagonistiska mediala jargongen mellan blocken är ganska mycket spel för gallerierna i valtider.

  Kanske en ledande fråga men tror inte du att svensk politik skulle må bra av att visa upp en mer "vänskaplig" profil utåt? Även i valtider alltså. Vad gör ett parti som FP för att främja en bättre blocköverstigande dialog?

  Framför allt är det jobbigt att behöva lyssna på den överlägsna ton och 'von oben'-attityd vissa politiker har i en debatt gentemot sina motståndare. Dessvärre gäller det här i många fall flera av dina, som också är mina för övrigt, partivänner...

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt med dig, Fredrik, von oben tonläget gynnar ingen. Jag tror att svensk politik skulle må bra av ett trevligare tonläge, men jag kan inte påstå att folkpartiet gör något för få till stånd ett sånt arbete, det ligger nog helt på enskilda ledamöters axlar.

  SvaraRadera
 4. Eric är helt okej!

  SvaraRadera