Camilla

onsdag 17 juni 2009

Leijonkungen och piraterna

Har återigen varit dålig på att skriva, men bättre sent än aldrig...Valet gick ungefär som jag trodde, dock något bättre än förväntat för Folkpartiet. Marit var mer magnet än jag vågade tro. Piratpartiet kom in i parlamentet och får troligtvis två mandat, ja, det var de värda. Nu plötsligt vill alla vara vän med PP men kom ihåg hur det lät innan valet...

På dagens partiledardebatt var Maud Olofsson väldigt tydlig med vad hon ville- ta röster från PP, men jag undrar hur Centern ska kunna återfå förtroendet i integritetsfrågorna.
Idag utsågs även Leijonkungens efterträdare, Tobias Krantz, för oss inom partiet var det mycket väntat och förutsägbart, men han blir nog bra. Lojal, kunnig och kompetent är ord som kännetecknar vår nya forskningsminister. Jag har dessutom "tjingat" Tobias rum, jag har nu det minsta arbetsrummet i min korridor och Tobias ett av de största, så jag var mycket snabb med att ta hans rum. Känner mig mycket nöjd!
Jag kommer att sakna vår Leijonkung, han är/var bra, lite inåtbunden ibland men med en humor som var charmig och ett hjärta av guld. Men det som ännu inte är klart är vem som tar över som vice ordförande i kulturutskottet efter Cecilia Wikström och vilken roll Ullenhag tar. I och med att jag själv sitter i kulturutskottet är jag mycket intresserad av vem som blir vice ordf. Kanske Hasse Backman, jag hoppas det och tror det, men jag vet lika lite som er. Det enda jag vet är att det inte blir jag! Emma från Jönköpingng kommer att ta Krantz roll som ledamot, jag undrar vilket utskott man sätter henne i. Som sagt, det är ommöbleringar i partiet, ingen vet hur det kommer att se ut framöver.

Imorgon åker jag till sommarstugan och firar midsommar, jag vet att det kommer att regna på oss, men jag har vant mig.
Imorgon är det den 18.e juni...minns ni vad som hände det datumet för ett år sedan..

10 kommentarer:

 1. Jo, I minnes årsdagen. Minns att jag blev riktigt rörd över att en person, i den allians jag själv röstat på, så tydligt tog avstånd från en exempellös framflyttning av statens position gentemot sina medborgare. Du ingav motivation och hopp inför fortsatt motstånd.
  Tack!

  Hur det gått, eller kommer gå, med den illa omtyckta lagen är en annan fråga.

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att någon glömmer. Och ingen glömmer heller vad du gjorde. Tack.

  SvaraRadera
 3. Vi minns. Du är fortfarande en hjälte!

  SvaraRadera
 4. Shaun, Ysabelle och Yamiko, ni är så snälla att jag blir alldeles rörd...Man kunde ju önska att det hade räckt längre, min knapptryckning alltså!
  Trevlig midsommar på er!
  Kram från Camilla

  SvaraRadera
 5. Internet glömmer aldrig.
  Bra för dig, sämre för andra :)

  Happy Anniversary, Camilla!

  SvaraRadera
 6. Som föregående talare.....
  Internet glömmer aldrig!
  Ha en bra fortsatt helg!

  SvaraRadera
 7. Det absolut bästa, enligt mej själv då, var ju ändå att efterssom NÅGON vågade säga nej och fick så mycket mediabelysning på sig för det, så kommer det förhoppningsvis göra att flera vågar tänka själva nästa gång ett liknande läge kommer upp.

  Även om det inte gjorde så stor skillnad för ett år sedan, så gjorde det nog indirekt stor skillnad för framtiden. ..I alla fall hoppas jag att det är så.

  SvaraRadera
 8. Camilla, stå på dig även nästa gång du får möjlighet att göra skillnad! Även om du inte kunde stoppa förslaget, ligger skillnaden i att människor har respekt för dig, men ingen respekt för dem som svek väljarna!

  SvaraRadera
 9. Som Glenn skrev så hoppas jag att fler kanske vågar stå på sig när just deras hjärtefråga är aktuell.En som precis gjort det är den underbara Solveig Ternström,c, hon röstade mot sitt parti förra vecka, i en fråga som för henne var mycket viktig, kärnkraften. Tyvärr skedde inte det helt utan problem för Solveig...Den voteringen var inte lika dramatisk som FRA voteringen, men för henne var det viktigt att ta ställning. Sjävklart peppade jag Solveig före och efter voteringen-så nu är vi två dissidenter!
  Tanja, vad kul att se dig här! Hoppas solen skiner på dig!

  SvaraRadera