Camilla

lördag 6 juni 2009

Eu valet

Jag har röstat, det gjorde jag förra veckan på centralen, då jag hade några minuter över. Jag röstade på Anders Ekberg, nr 6 på Folkpartiets lista, det var inte helt lätt att bestämma sig men någon måste det ju bli...Ska bli intressant att se om någon kryssar sig upp, jag tror att både Barbro Westerholm och Cecilia Wikström kan kryssa sig in och det ska bli intressant att se hur många procent vi får. Enligt Expressen får Folkpartiet bra betyg för väl genomförd valkampanj, vi får väl se.
Den stora vinnaren blir trots allt Piratpartiet, och egentligen är jag inte det minsta förvånad, det som dock förvånar mig är attityden från andra etablerade partier. Varför försöka förlöjliga och förminska PP, om folk vill rösta på PP så har ju de etablerade partierna misslyckats med något, konstigare än så är det inte. Jag skrev om det för några veckor sen här. De senaste dagarna har flera journalister frågat mig varför jag inte ställde upp i valet, svaret är enkelt, det var ingen som nominerade mig! Nu i efterhand kan jag till och från känna att det skulle varit kul, men egentligen gör jag nog mer nytta i Riksdagen. Men det klart att jag är lite nyfiken på hur det skulle gått om jag ställt upp...
Jag tror att valdeltagandet blir kring 45 %, att Folkpartiet får 11% och att Piratpartiet får 8%
Den som lever får se!
Slutligen måste jag rekommendera Sakines ledare idag, så klokt, så klokt!

6 kommentarer:

 1. Jag tror att världen skulle kunna se lite trevligare ut om man fortfarande fick röka under politiska sammanträden, såsom man får när 'höga' politiker ses.

  Röstade fp i förra ep-valet. Denna gång blev valet annat.
  När rökförbudet på restauranger röstades igenom så va riksdagen hemskt enig, förutom en moderat som röstade emot.
  Tänk om några fundamentalt liberala idéer kunde smyga sig in i några av - förlåt kd, jag tänker bort er - alliansens ledamöters hjärnor. Få de att se att förbud ofta är eninskränkning för många människor för att skydda få. Ibland befogat, ibland inte alls. Tycker jag.


  F ö, jag blev väldigt rörd när en enda alliansledamot röstade mot den, som jag tycker, fullkomligt idiotiska FRA-lagen. Det gav energi och kraft att själv börja kämpa för liberala fri- och rättigheter i alla länder.
  Tack, verkligen. Om jag kunde skulle jag ge dig en kram.

  stå på sig

  SvaraRadera
 2. Tack, vad snäll du är!
  Politik är alltid en avvägning och som du skriver" förbud ofta är en inskränkning för många människor för att skydda få, ibland befogat, ibland inte". Precis så är det, problemet är att vi så vana vid politiker som drabbats av någon slags "snällism" där man i missriktad vänlighet vill skydda medborgarna från allt ont. För ett antal år sedan myntades uttrycket "curlingföräldrar" men jag vill nog påstå att vi har ett samhälle fullt av curlingpolitiker!
  Hmm rökning på politiska möten kanske är något att driva...!

  SvaraRadera
 3. Dina tips gällande % är ju otroligt nära facit. Ett tips gick mindre bra men jag är överlycklig över att du hade fel när det gäller FP:s siffra! Vilket val vi gjort!

  Allt gott till dig
  Micke

  SvaraRadera
 4. Fredrik Larsson9 juni 2009 kl. 15:41

  Du hade fel :0) ni fick mer än 11% Grattis. Något som dessutom är ännu roligare för dig tror jag min berättelse kan vara.

  Jag gick i lördags runt med min fästmö runt vid Sergels Torg ett tag. Självklart disskuterade jag med piraterna och hjälpte under en kort tid till att prata med väljare. Sedan fastnade min blick på Folkpartiets representants oranga tröja. Jag gick vidare men kunde inte släppa frågan som omedelbart dök upp i mitt huvud när jag lästa vad det stod på hans bröst "Folkpartiet Liberalerna".

  Till slut gick jag tillbaks och bad att få ställa en fråga. Då jag såg att han lyssnade så frågade jag:

  - Jag läser på din T-shirt och undrar hur du kan stå för det idag?

  Han titta de på mig och tänkte en stund sedan svarade han.
  - Det är en fråga jag ställt mig de senaste vackorna också. Folkpartiet har en Socialliberal faktion som just nu är ganska marginaliserad. Vi märks inte i politiken som förs men min garanter för att vi kan stå för namnet Liberalerna är Camilla Lindberg och *glömt namnet eftersom jag inte kände igen det* skulle dom av någon anledning lägga av eller ändra åsikt lämnar jag in mitt medlemskort omedelbart.

  Ville bara att du skulle veta :0) så kämpa på nu. Se till att datalagringen inte blir implementerad och att vi kämpar emot i en rättsprocess. Då har ni som parti tagit ett jättesteg tillbaks mot trovärdighet. River ni dessutom upp IPRED lovar jag att jag röstar fp 2010.

  Mvh
  Fredrik Larsson

  SvaraRadera
 5. Du måste ha varit relativt ensam i Sverige om att ha underskattat sitt eget partis resultat och överskattat Piratpartiet... :)

  SvaraRadera
 6. Jag trodde inte heller att Marit skulle locka SÅ många väljare, särskilt då hon inte hade något att säga.
  Även jag trodde att Piratpartiet skulle locka ut ännu fler ungdomar, och även andra, för att demonstrera missnöjet med det framväxande övervakningssamhället.
  Så inte helt ensam var hon ;(

  SvaraRadera