Camilla

måndag 1 juni 2009

Förbud är inte lösningen!

73 % av svenskarna vill ha rökförbud utomhus går det idag att läsa. Förbud, förbud och förbud! Själv tror jag inte alls att förbud på utomhusserveringarna skulle hjälpa, rökarna skulle bara flytta sig några meter ifrån serveringen för att ta sin cig. Självklart bör varje rökare visa respekt och inte sitta och röka på folk som äter och liknande, men räcker det inte med förbud. ..
Nuförtiden är det även rökfritt på Sveriges anstalter och om man blir påkommen med att ha tjuvrökt eller ha en tändare på sig så kan permissionen dras in eller tidigare frigivning avslås (efter tre anmärkningar)- så man kan, om man hård drar det hela säga att olovlig rökning kan ge fängelse!

2 kommentarer:

 1. Retorik SM för den marginalistiska massan.Ett stycke lysande Argumentationsfel från SvD.

  Allt fler ordnar uteserveringar som är inbyggda, men där rökning är tillåten. Det innebär att personal och gäster som vill sitta i den trevliga miljön utsätts för rökningen. Det behövs ett regelverk som garanterar att uteserveringar blir rökfria miljöer.

  Logiskt sett så borde nästa steg bli att införa motbok på krogen, så att man slipper en massa bråk från folk som har lockats att dricka för mycket i den trevliga miljön.
  (Vägen till "Det Goda Sammhället?" är stenlagd med goda intentioner.)Undrar när man får ta del av den vetenskapliga rapporten, som visar på vilka hälsorisker som man utsätter sig för när någon röker vid grannbordet på en uteservering?

  (GP artikeln kommer från den fantastiska Tanja Bergkvist, den borde läsas av fler!)

  SvaraRadera
 2. Fredrik Larsson3 juni 2009 kl. 13:52

  Det börjar likna förföljelse - vart går gränsen mellan vad man skall få göra mot sig själv och hur det påverkar andra. Jag röker inte och tycker att en av de äckligaste saker som finns när man är ute i friska luften är någon som röker i närheten. Men trots detta vet jag inte vart gränsen skall dras.

  Mvh
  Fredrik Larsson

  SvaraRadera