Camilla

onsdag 23 mars 2011

Sven Harry-stans coolaste kille


När nyheterna fylls av bilder från katastrofen i Japan, kriget i Libyen och oroligheter i Jemen, då ur allt mörker stiger han fram som en strimma sol i mars- Sven Harry.Denne fantastiska man som donerat ett helt konstmuseum till Stockholmarna, för han tyckte han vill ge något tillbaka till samhället. Som han sa, denne snart 80åriga byggmästare, "man kan ju inte ta med sig så mycket till den andra sidan".Sven Harrys konstmuseum, placerat i Vasaparken är ritat av Anna Höglund och Gert Wingårdh och ska innehålla såväl design, skulpturer och traditionell konst av såväl Munch som Strindberg. Museét ska även rymma 18 lägenheter, en restaurang och en skulturpark på taket! Fantastiskt! Det här precis vad Stockholm behöver, något nytt och annorlunda, att det dessutom är placerat i centrala stan gör det hela ännu bättre. Kanske kan Sven Harry skapa en ny trend, kanske kan han vara den person som öppnar upp för mer privata donationer till kulturen. Kort sagt, Sven Harry är stans absolut coolaste kille!

2 kommentarer:

  1. Vilket öde, Camilla. När du skriver upprörda indignerade inlägg, så rasar kommentarerna in. Men när du är glad och positiv till någon företeelse, som till exempel ovan, så förblir kommentarsspalten ekande tom.
    Slutsats: Var inte positiv, var arg.
    /Sören, amatöranalytiker

    SvaraRadera
  2. Det är upprörande! Privatpersoner med massor av pengar borde inte få göra så här! Kultur ska finansieras av stat och landsting, inga andra! Om det här går tillräckligt långt kan ju den hårt arbetande "lilla människan" inse att privata donationer kan bära kulturen och börja ifrågasätta rimligheten i att han/hon lägger över hälften av sin ansträngda ekonomi på att finansiera fritt inträde på museer, subventioner på opera- och teaterbiljetter, och allehanda skrytbyggen i form av konserthus, bandyhallar, och rondellkonst! Usch, it would be the end of the world! *OBS! ironi*

    SvaraRadera