Camilla

tisdag 15 mars 2011

Pengarna eller livet


Imorgon är det dags för riksdagen att rösta för implementering av det så omdiskuterade datalagringsdirektivet, dumt kan man tycka, när det bara är dagar kvar till EUs utvärdering av direktivet. Varför inte bara avvakta? Jag och Christian Engström skriver om det i dagens SvD, läs artikeln här.
Personligen anser jag att hela direktivet borde kastas i soptunna då det strider mot rättsstatens grundprinciper att övervaka ett helt folks kommunikationer. Då skriker försvararna av direktivet att vi måste implementera direktivet annars får vi böter, ja det kanske vi får men det är värt det. Vad kommer inte all denna datalagring att kosta? I slutändan är det ändå vi skattebetalare som får stå för notan. Nästa vecka kommer utvärderingen av direktivet och mycket tyder på att utvärderingen kommer att vara mycket kritisk. Det komiska i hela situationen är att vårt hopp om bordläggning av ärendet,ligger hos Sverigedemokraterna, som egentligen är för direktivet. Mycket tyder dock på att Sverigedemokraterna imorgon ansluter sig till V och Mp och begär bordläggning av ärendet. Jag hoppas att flera borgerliga ledamöter gör likadant, åtminstone de som kallar sig liberaler, men jag hyser inga stora förhoppningar.
Läste en ryslig artikel på Newsmill och blev då påmind om att ordet liberal har tappat sin betydelse.
Läs även Jan Rejdnells blogg i ämnet.

9 kommentarer:

 1. Nu hade du behövts mer än någonsin i riksdagen. Vad jag saknar dig! Pehrsons fogliga röstboskap kommer enhälligt att skämma ut sig och Folkpartiet.

  SvaraRadera
 2. Hade lite hopp om Maria Abrahamsson men inte hon heller......

  SvaraRadera
 3. Dessutom är det kvittningsförbud, så ingen kan skylla på att de inte varit närvarande...Det ser mörkt ut!

  SvaraRadera
 4. Ja! Lyckans dag,det blev nej! :D

  SvaraRadera
 5. Lagen uppskjuten ett år, läser jag. Tack vare V, MP och SD. Känns det motbjudande att känna tacksamhet mot dessa partier?
  /Sören

  SvaraRadera
 6. Det ohyggliga med riksdagsdebatten är att en sverigedemokrat Kent Ekeroth faktiskt sopar mattan med Johan Persson. Det är så att man har lust att kräkas.

  SvaraRadera
 7. Ropen skalla Gratis sex åt alla19 mars 2011 kl. 21:31

  Moderatpolitikern Rolf Gunnarsson fast för sexköp:

  http://www.friatider.se/moderatpolitiker-fast-for-sexkop

  Rolf Gunnarsson är partikamrat till:

  http://www.youtube.com/watch?v=sGdb2r4849w

  SvaraRadera
 8. En liknande scenario utspelade sig i den tyska riksdagen på 30-talet.

  SvaraRadera
 9. "Det ohyggliga med riksdagsdebatten är att en sverigedemokrat Kent Ekeroth faktiskt sopar mattan med Johan Persson. Det är så att man har lust att kräkas."

  När det gäller liberala värderingar kan en femåring sopa mattan med Johan Pehrson utan att resa sig ur sandlådan...

  Vad som är mer kritiskt, vilket jag har hört en del om nyligen, är att nivån debatten förs på i riksdagen ligger så pass lågt att mattsopning blir möjligt.

  DLD-förespråkarna beter sig som en sämre klass av flashback-troll och har som enda halmgubbe argumentet "Mot terrorism! Tänk på barnen!" i hoppet om att kunna dränka all rim och reson.

  När SD framstår som rimliga och resonliga röster i oppositionen mot regering och riksdagsmajoritet så är det ett otvetydigt tecken på att det har gått mer röta i politiken än vad myndig medborgare borde tvingas acceptera.

  SvaraRadera