Camilla

fredag 11 juni 2010

Mellan hopp och förtvivlan!

Jag vill inte, vill inte, vill inte ha Mona Sahlin som statsminster! Om exakt 100 dagar avgörs det! Även om lyckan var kortvarig, så var det underbart att se de opinionsundersökningar som visade att Moderaterna var Sveriges största parti. Folkpartiet ligger och skvalpar på omkring 5.5%- 7.5 %, jag tycker faktiskt att vi är värda lite mer sympatier än så. Vi är ju riktigt trevliga när vi vill!
Själv sitter jag och filar på mitt valmaterial, huvudpunkterna blir integritet, energi och företagande. Är så less på att prata skola...
Ibland undrar jag varför vissa politiker ställer upp för omval och varför de blir omvalda, lite större omsättning skulle behövas här i Riksdagen. Själv sa jag redan vid förra valet att jag ska max sitta 8 år i Riksdagen och det står jag fast vid. Jag tror trygghetsnarkomanin gör att många kandidater är rädda för att komma ut i verkligheten igen, de lever sitt behagliga liv bakom tjocka stenväggar på Helgeandsholmen. Många inser att man kan klara sig ganska bra en hel mandatperiod om man bara trycker på rätt knappar och håller sig till det politiskt korrekta. Men varför göra något enkelt när man kan göra det komplicerat!!

3 kommentarer:

 1. Om du jobbar på att diskutera företagande så hoppas jag du tar upp problem med inlåsning, de tekniker (oftast) större bolag använder sig av för att göra det besvärligt för kunder och byta leverantör. Det kostar och/eller är krångligt.
  - Tar man lån på banken borde man få lov och byta till annan bank utan att betala massa påhittade avgifter.
  - ICA skall inte kunna locka till sig folk till sin bank genom att erbjuda rabatter till de som köper matvaror
  - o.s.v.

  Det är lätt för stora företag och använda sig av inlåsning för att fånga upp kunder, det är också förödande för småföretagandet och konkurrensen.

  SvaraRadera
 2. Sympatier? Jodå, jag gillar i allmänhet FP's skolpolitik, det (och FP's liberala profil) var anledningen till att jag röstade på er 2006.

  I år? Nope, inte en chans. Med FRA-lagen dog FP's liberala ådra, och tills kidsen i LUF tar era platser och sätter skutan på rätt köl igen blir det PP för min del. Frågan är faktiskt så viktig att jag kan tänka mig Mona som stadsminister, bara FRA kopplas ifrån, bommas igen och rivs.

  SvaraRadera