Camilla

måndag 17 maj 2010

...and then there were none....

Ibland undrar jag om hela landet har drabbats av någon kollektiv politisk korrekthet? Att folk kan bli så oerhört upprörda och förfasas så av att man säger ordet sexköpslag i samma mening som ett frågetecken. Nu senast är det Liberala Kvinnor som via ett pressmeddelande tar avstånd från mina omoraliska synpunkter. Men då kanske man ska minnas hur det såg ut den 29 maj 1998 då votering i sexköpsfrågan kom till kammaren. Fredrik Reinfeldt, Sten Tolgfors, Carl B Hamilton, Mikael Odenljung, Eva Flyborg, Chris Heister m.fl röstade emot lagen. Moderaterna och Folkpartiet röstade emot (fp två som röstade ja) Kristdemokraterna la ned sina röster och övriga röstade Ja. Kanske var det högre i tak i sexköpsfrågor då, och hur kunde det helt plötsligt vara sju partier för lagen?
Nu ska jag åter ut i solen, innan jag skyndar till premiären av Prince of Persia.

8 kommentarer:

 1. Ännu tråkigare är det när folk som kallar sig för liberaler tar aktivt avstånd från liberala värderingar, tur att det finns minst en liberal kvinna som står upp mot de konservativa vindarna inom Folkpartiet.

  SvaraRadera
 2. Stå på dig Camilla!
  Har bloggat: http://blogg.svansbo.se/2010/05/17/stotta-camilla-lindberg-skrota-sexkopslagen/

  SvaraRadera
 3. Puss på er båda- det känns lite motigt just nu faktiskt!!

  SvaraRadera
 4. Du har ett tredje stöd hos mig: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.14773785

  Jag överväger starkt att rösta på Folkpartiet enbart för att jag ska kunna lägga min röst på dig. Utan dig skulle jag inte ens överväga det. Då skulle det stå mellan centerpartiet och kristdemokraterna.

  Tack för ditt mod och kurage. Riksdagen behöver fler Camillor:).

  SvaraRadera
 5. Och vilket stöd har du i din valkrets? Vilka ska stötta din kandidatur?

  SvaraRadera
 6. Trist att höra! Jag hittar inte pressmeddelandet någonstans. Var finns det?

  Här är mitt blogginlägg för dig och mot sexköpslagen:

  http://helenavonschantz.blogspot.com/2010/05/nu-har-hon-stallt-till-med-rabalder.html


  Såhär står det på Liberala Kvinnors hemsida och Facebooksida:

  ”Det måste finnas kvinnor, modiga och behjärtade nog att våga stå för en mening även om den inte är populär, men som kanske är ämnad att prägla en kommande tid”.
  Elisabeth Tamm, liberal riksdagsledamot (1880-1958)

  Känner du dig träffad?
  Kanske du skulle gå med i LK:s Facebookgrupp. Man behöver inte vara medlem.

  SvaraRadera
 7. Kanske för att sexarbete är en normaliserande eufemism för prostitution som negligerar våldet och tvånget som ännu är en stor del i det du vill definiera som sexarbete.

  SvaraRadera
 8. Camilla! flicka lilla, efter att ha sett dig och hört dina väl valda ord om sexköpslagen kan jag faktiskt tänka mig att rösta på folkpartiet. Inte för att jag är någon storkund på sexmarknaden - 79 år – men det får väl vara någon gräns för vad våra invalda politiker skall syssla med. Att du är den enda som vågar står upp för din åsikt betyder inte att du är ensam, de andra är bara fega. En gång, för inte så många år sedan, var jag kompis med en flicka som extraknäckte lita då och då och hon sa att riksdags gubberna var de bästa kunder och det var trist och fattigt när riksdagen hade semester.
  Hans Christian Larsen

  SvaraRadera