Camilla

lördag 23 januari 2010

Ta bort möjligherten till anonyma kontantkort!

Neeej, det är inte jag som fått en sten i huvudet eller blivit lobotomerad de senaste dagarna, det är en skriftlig fråga från Susanne Eberstein till justitieministern. Det är dags att ta bort möjligheten till att vara anonym vid köp att kontantkort till mobilen. Läs frågan här. Tack och lov är inte ministern speciellt lyrisk över förslaget.
Minns ni för ca ett år sedan, på den tiden då alla sa sig värna integriteten, på den tiden då alla politiker ville leka piratpatister-light. Man var avundsjuk på deras framgångar och en efter bedyrade hur mycket man värnade "integriiiiteten" det var då och nu är det glömt. Integritetsfrågorna dansade en sommar hos somliga politiker, men nu är vi tillbaka till pragmatism och rediga förslag för att skydda våra medborgare mot all tänkbar kriminalitet. Det är ju för ert bästa, politikerna vill er bara väl!
En annan socialdemokrat som också är mån om er trygghet är Luciano Astudillo som hade en interpellationsdebatt med justitieminitern förra veckan då han ville ha förenklade regler för kommuner att sätta upp övervakningskameror, även hans kollega Ronny Olander är inne på samma spår. Allt för er trygghets skull!! Känns det inte skönt att vi politker är måna om er och er säkerhet?
Om någon av er, (jag vet ju en läsare i alla fall), som någon gång köpt en sexull tjänst, ni bör nog se upp, för ni kan om Carina Adolfsson-Elgestam får som hon vill, åka på mycket hårdare straff.
Hoppas nu att ni känner er riktigt trygga. Trevlig, trygg helg önskar jag er alla!

6 kommentarer:

 1. Hej, lästips.
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/01/standigt-denna-liberalism.html

  Jag hoppas du läser Olle Wästberg...

  och min bloggpost tidigare idag om Dagens skratt.

  SvaraRadera
 2. Halloj Lars Erick, kul blogpost idag!! Jag kan nog lugnt säga att jag satte kaffet i halsen när jag hörde radioprogrammet!Men tänk vad kul det hade varit om de hade haft rätt...

  SvaraRadera
 3. UMP har redan tagit bort dessa "Anonyma kontantkort" här i Frankrike. Har man inget att dölja sà spelar det ju ingen roll.

  Det var inte mitt parti som beslutade detta, Parti Socialiste Européen.

  Ja, jag var socialdemokrat i Sverige, men jag fann att det blir komplicerat att vara medlem i S när jag bor i Frankrike. Sà det blev PS för min del.

  Men de fràgor som jag arbetade med berörde aldrig nàgon partipolitik och samarbetade mycket med FP som socialdemokrat, HBT-fràgor.

  Nàgot som man màste kunna göra är att kunna respektera varandras olika àsikter utan att förolämpa varandra.

  Jag tittar just nu pà min president som pratar med Fransmännen... Handlar bl.a. om införandet av en bränsleskatt... Vilket berör mig starkt!

  Ha det bra

  SvaraRadera
 4. Jag glömde bort att det UMP ville med detta var verkningslöst, ty det är ju inte de som är registrerade som använder dessa kontantkort. Sà varför införa ett registreringstvàng? Det kommer ju att vara verkningslöst!

  SvaraRadera
 5. Intressant att veta att det redan är borttaget, när skedde det och vilka argument användes?
  jag hoppas du inte tyckte jag förolämpade S-ledamöterna...

  SvaraRadera
 6. Nej dà! Lite gliringar är ju tillàtet, eller hur?

  Sedan mitten av förra àret sà màste man registrera sig när man köper ett kontantkort, men det började redan 2008...

  Vitsen med det hela var just det att man ville ha möjlighet att avlyssna misstänkta, men kontantkorten säljs ju sedan till andra, sà det gör ju ingen skillnad i verkligheten.

  Jag har precis köpt ett kontantkort och màste registrera mig innan jag kan använda kortet fullt ut. Jag kan ta emot samtal, men inte ladda kortet...

  Men det finns mycket annat som inte är sà bra här, men man fàr ju göra sitt bästa i livet. Det finns mànga sociala problem, särskilt i förorterna, rasism och dylikt...

  Ha det bra

  SvaraRadera