Camilla

onsdag 23 september 2009

Har jag dött eller..?

Nej, jag har inte dött, inte riktigt. Däremot har jag varit till Chile med kulturutskottet och strax efter hemkomst fick jag influensa. Jag är fortfarande sjuk i en mycket seg influensa, kanske svininfluensa..? Det intressanta är att om så mycket som säger ordet svininfluensa så får folk något hysteriskt i blicken och flyttar sig några meter bort. Men svininfluensan är ju inte farlig om man är normalt frisk och stark- däremot väldigt seg.
Chileresan var som alla utskottsresor, lite som en skolresa. Ingrid, föredragande vid utskottet är som en skolfröken och håller koll på ledamöterna. Bussar hämtar och lämnar, alla måltider intages tillsammans och det finns inget utrymme för indivualism- i såna här sammanhang är det kollektivet som gäller. Jag som själv varit lärare vid många skolresor kan njuta av att det inte är jag som ska räkna in elever (ledamöter), ta emot gnäll, hitta bortatappade väskor och övertyga busschauffören om att ta kisspaus.
Men det var intressant att se Chile, kort sagt kan man ju säga att det var väldigt socialistiskt, med röda fanor vajjande i luften. Vi var dessutom där på nationaldagen den 11 september, den dag då Allende tog sitt liv 1973, då han insåg att han mist kontrollen över militären och kuppen var ett faktum.
Det är också första gången folk kallat mig för högerextremist,( jag den gode folkpartisten) men deras syn på högerpolitiker har ju sin historia. Däremot är det intressant att notera att inför valet i vinter så leder faktiskt högern.
Nog om Chile, vi är mitt i motionstiden, det är alltid med en mycket speciell känsla jag skriver mina motioner. Varför, för vem och till vilket pris? När man vet att 99% av alla motioner avslås så tappar man ju lätt motivationen, kanslipersonalen stressar ihjäl sig och sedan ska alla motioner behandlas av utskotten- för att slutligen avslås. Men visst, jag ska göra några symboliska, om integritet, om jämställdhet och om rökning och kanske några andra...Har ni tips på uppslag till en enastående bra motion får ni gärna höra av er!
Jag återkommer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar