Camilla

fredag 10 juli 2009

De små stegens FRA -tyranni

FRA debatten lever vidare, läs den DN debattartikel vi inom BorgerligtNej publicerade i tisdags. Det finns fortfarande frågor som måste besvaras och förtydliganden som måste göras innan FRA 2.0 ska upp till votering i oktober. De punkter vi tar upp i artikeln gäller framför allt FRA shopen, för vilka kommer den att öppnas? Domstolen, kommer den att fungera som en domstol? Jag vill dessutom veta vad som menas med FRAs utvecklingsarbete, väldigt flummigt uttryck. FRA arbetet har fortlöpt under hösten och vintern, även om det varit tyst i media. Jag har haft kontinuerlig kontakt med departementet och även med Tolgfors, men jag känner mig ändå inte lugn. Man kan lugnt säga att de små stegens FRA -tyranni fortsätter....

Det spöregnar varje dag här i Dalarna och jag har redan ledsnat på att vara i stugan, så idag åker jag tillbaka till Stockholm. Men för första gången har jag börjat gilla jordgubbar, jag har alltid tyckt jordgubbar varit så överreklamerade, ofta sura och hårda, men nu har jag frossat i stora söta gubbar varje dag, direkt från odlingarna i Saxdalen.
Jag var så uttråkad igår så jag bestämde mig för att gå och klippa mig, feltänkt! Det blev inte alls bra, alldeles för kort och missklädsamt, så nu får jag hålla mig inne tills det vuxit ut...Och jag som är singel igen..typiskt!
Om ni är riktigt uttråkade kan ni läsa den här debattartikeln, på mitt favorittema...

3 kommentarer:

 1. Jag är uttråkad och vill se din nya frisyr! :D

  Sedan tycker jag som många andra att hela den ihoplappade lagen bör rivas upp och utredas från grunden, med början i en ordentlig genomgång av myndigheten som gett den dess smeknamn.

  SvaraRadera
 2. Som jag sa, jag håller mig borta tills håret vuxit ut.. :D
  Jag tror inte på en parlamentarisk utredning, det var därför vi valde att lägga fram de 15 punkterna för ett år sedan. Jag tror inte att en parlamentarisk utredning kommit så långt, därför stödjer jag inte oppositionens förslag. Du ska veta att majjoriteten av riksdagspartierna vill att SÄPO och andra myndigheter ska få tillgång till FRA. Socialdemokraterna har en lång tradition av att ge SÄPO stora befogenheter. Att nu sossarna som populistisk smörja säger att de ska riva upp FRA stämmer inte, de vill bara ha en parlamentarisk utredning och självklart skjuta frågan framför sig förbi nästa val.
  Men visst finns det mycket tveksamheter kring FRAs verksamhet, absolut.
  Jag har precis avslutat ett kapitel för en norsk bok som handlar just om detta, när den kommer ut ska jag skicka ett ex till dig!
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt!
  Då ska du få en fin sommarhatt av mig, så kanske du inte behöver hålla dig borta...

  SvaraRadera