Camilla

måndag 10 oktober 2011

Dramatik i politiken!


Det har varit dramatiskt i den politiska världen senaste veckan. Eller, nja, rent politiskt har det inte hänt ett dyft, men personerna bakom politiken har ju lyckats skapa dramatik.
Partiledarintrigerna i Kd- jag gillar Hägglund och tycker egentligen att han är bättre än det parti han representerar,men trots detta var det ändå ganska befriande när Odell meddelade att han utmanar sittande partiledaren. Det var kaxigt och väldigt oväntat! Personligen tycker jag att det är roligt att han gör det vid 64års ålder, framför allt när hela Sverige lider av ungdomshysteri, ju yngre desto bättre. Ungdom före erfarenhet! 64 år är egentligen ingen hög ålder för att bli partiledare, men Odells något tråkiga framtoning är ett större hinder. Friskt vågat, trots allt Odell! Även Marcus Birro blev sugen på att ta över som partiledare, en kort stund, innan han drog tillbaka sín kandidatur. Visst kan man säga mycket Birros kandidatur, men jag tycker det var helt underbart galet. Naivt, säger somliga, men kan inte även naiva känslomänniskor ha en plats i poltiken. Till skillnad från många politiker så känns Birro väldigt äkta. Tyvärr kan man nog säga Friskt vågat-inget vunnit. Att Birro dessutom miste sitt programledarjobb på Kvällsöppet, vilket var väldigt tråkigt! Men vilket radarpar Odell och Birro skulle bli! Ja, jag kanske låter desperat, men jag är så fruktansvärt trött på alla politiskt korrekta floskler, som inte säger någonting alls egentligen.
Juholts hyresaffärer-Slarv eller medvetet fusk? Jag försvarar inte hans fusk/slarv, men ingen människa är felfri. Däremot kanske han borde arbeta på sin krishantering, stå fast vid sitt ord, inga lögner och inte slingra sig. Och snabbast möjligt betala tillbaka allt! Dagens tips- skippa ordet kulbo framöver! Snikbo är nog mer korrekt!
Partildardebatten i SvT-helt oförståligt att Ohly och Juholt hoppade av debatten. De största förlorarna var de själva, men även tittarna då det inte blev någon riktig debatt när Sveriges största oppositionsparti kastar in handduken. Desto bättre för Åsa Romson som ställde upp och gjorde det med bravur, dessutom visar hon och Miljöpartiet att de står över den barnsliga pajkastningen som V och S nu sysslar med. De ville inte stå på samma sida som SD, för då kunde det upplevas som att de var ett block tillsammans med Sd. Tror S och V att svenska folket är totalt dumma i huvudet? Uppenbarligen!Eller är det så enkelt att de inte har så mycket att säga..? Man kan tycka vad man vill om SD men de är trots allt folkvalda och finns nu representerade i Riksdagen, inse det. Lena Mellin skriver väldigt bra i Aftonbladet om varför det var fel att hoppa av debatten.

Själv var jag på middag i lördags och hamnade i en politisk diskussion med en kvinna som hoppas på kommunistisk diktatur- jag slutas aldrig förvånas.

6 kommentarer:

 1. Om Juholt gjort något fel eller inte, det bryr jag mig inte stort om. Jag är inte sosse men jag är hjärtligt trött på det överdrivna moraliserande som svenska politiker råkar ut för. Ett allvarligt problem med moraliserandet är att det förskjuter perspektivet från politikens sakfrågor så att diskussionen i stället handlar om Tobleronefrågor. Den viktigaste meriten för en politiker blir att han eller hon aldrig gjort något fel, inte vad vederbörande faktiskt vill åstadkomma eller har för kompetens. Själv kan jag mycket väl överväga att rösta på en Tobleronesnaskande politiker som ertappas på porrklubb - bara jag tror att vederbörande kan tillföra något. Om bara "perfekta" människor kan ställa upp i val till politiska församlingar, då är vi illa ute.

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående inlägg. Om man är slarvig privat och har stökigt och oorganiserat omkring sig har ganska liten betydelse vad gäller hur man sköter sitt jobb. Det är lite småsint att älta sånt i media.
  Alf Svensson var halva Kd och jag tror det blir svårt att åter bli ett större parti än runt 4%. Stödröster kanske behövs för att hålla dem flytande. Ett mer renodlat Burkekonservativt parti vore av värde och kanske t o m röstsno en del från Sd. Även Birro har visst värde och tillför en del genom all sin knasighet. Partiföreträdare vore dock en mindre lyckad post för den mannen.
  Att inte-synas är annars lite av reinfeldts taktik, och med lång tid till nästa val har det nog ytterst marginell betydelse att inte delta i en avslagen tv-debatt. Att förespråka public service avskaffande i samband hade varit trevligt.

  Kul att du återupptagit bloggandet.

  SvaraRadera
 3. Vill påpeka att du i intervju med Pär Ström funderade på att lägga motion om att fridskränkning skulle innefatta då män faller offe. Som det ser ut nu och sett ut i flera år så finns det redan en sådan lag, hör och häpna, den heter grov fridskränkning och finnes i BrB 4:4 a. Skillnaden ligger i den språkliga utformningen " grovkvinnofridskränkning" samt " grov fridskränkning" p.g.a. den stora statistiska skillnad som finns. Där har du i så fall något att ägna dig åt som politiker. Mer nyanserad debatt och KUNSKAP kanske kan krävas från en riksdagsledamot som väljer att uttala sig?

  SvaraRadera
 4. @ Emma
  Vem är riksdagsledamoten du refererar till?

  SvaraRadera
 5. "grovmänniskokränkning" kanske vore mer lämpat.

  -Pär Ström-funderade, var orden.

  SvaraRadera
 6. *funderande*
  -Tycker f ö att Pär är på många cykelturer, men hittar ett frö ibland.

  SvaraRadera