Camilla

måndag 26 september 2011

Högt flyga orden...

Efter en lång tids uppehåll är det nu dags att dra igång bloggen igen. Och just idag känns som en mycket läplig dag, Petzäll från SD har just meddelat att han kommer att bli vilde och i helgen fick Centern en ny partiledare. Man kan fråga sig om det är rätt av Petzäll att sitta kvar i Riksdagen och bli vilde, men mitt svar är att det kanske inte är rätt, men förståligt. Det är lika förståligt att SD vill bli av med sin bråkstake. Är det något partier är rädda för så är det bråkstakar och skapar man skandallöpsedlar blir man inte populär inom partiledningen. Det ligger nog en hel del konflikter mellan partiledningen och Petzäll bakom hans beslut att lämna partiet. Låt oss hoppas att han är stark nog att orka de resterande tre åren, utan missbruk. Det innebär dock inte att jag på något sätt delar hans politiska åsikter, med Petzäll är lika folkvald som de övriga 348 ledamöterna.(Men visst är det lite komiskt att Petzäll representerar Dalarna!!)
Jag har hela helgen följt Centerstämman, hemma från soffan. Det är spännande när en ny partiledare väljs, helt enkelt, även om valet av Annie Lööf blev väldigt odramatiskt. Hade jag själv varit ombud på stämman så hade jag helt klart lagt min röst på Annie Lööf, jag gillar henne skarpt. Men varifrån kom alla floskler, tomma klyschor och det påklistrade leendet? Läs Expressens ledare från i söndags i ämnet
Varför blir poltik ofta så oerhört oengagerat, klyschigt och menlöst? Varför måste alla politiker alltid vara så politiskt korrekta att till och med väljarna slutar lyssna?
"Högt flyga orden, tanken stilla står"

3 kommentarer:

 1. Det finns en viktig principiell skillnad mellan dig och Annie Lööf:

  Hon har visat att hon representerar sin partiledning framför sina väljar.

  Du visade att du representerade dina väljare framför din partiledning.

  Lööf belönas med partiledarpost - du har lämnat både riksdagen och folkpartiet.

  Jag är annars gammal centerväljare men C kommer aldrig mer att få min röst.

  Du må ha förlorat din riksdagsplats men din heder är intakt och eftervärlden glömmer inte din insats.

  Vad gäller Petzäll så gör han exakt samma sak som Gudrun Schyman gjorde. En HEDERLIG politiker skulle omedelbart lämna sin riksdagspost och respektera valresultatet.

  Schyman respekterade inte valresultatet utan visade i stället att hon är en icke-demokrat. Hon fixade däremot i praktiken riksdagsrepresentation åt ett annat parti (FI) som inte fått tillräckligt antal röster för att komma in i riksdagen på demokratisk väg.

  Eftersom Schymans agerande inte innebar någon påföljd, så har Sverige följaktligen ett ganska tydligt "demokratiskt underskott".

  SvaraRadera
 2. Glad att du 'dragit igång' igen.
  Själv tycker jag svensk politik är skittrist just nu.
  Det händer en hel del i världen, men det bryr sig inte Sverige eller svenskarna om.
  Det som gör att man kan ha kontakt med alla; Evert i Hemavan; Gao i Shanghai.
  I Sverige ses ofta utrikespolitik eller utrikeshändelser som mindre saker, då vi bor i ett pytteland. Jag vill inte vara med i EU, jag vill vara med i Världen

  SvaraRadera
 3. Det som gör: det världsomspännande nätet, digitalt, på nåt vis

  SvaraRadera