Camilla

tisdag 3 maj 2011

Har pensionärerna i Malmö rent mjöl i påsen?


Egentligen var det väl bara en fråga om när kamerorna skulle flytta in i våra sovrum. Nu har kamerorna flyttat in hos gamlingar som behöver hemtjänst kvälls och nattid i Malmö. När väl övervakningskamerorna gjorde sitt intrång i vårt samhälle gick det snabbt, jag undrar vad nästa förslag blir. Övervakningskameror på dagis, hos sjukskrivna? Möjligheterna är oändliga!!!
Än så länge är kamerorna hos de gamla i Malmö frivilligt, men det lär nog inte dröja innan man inser hur mycket pengar man sparar och integriteten är för alltid ett minne blott för våra äldre! Det kanske är dags att ifrågasätta om pensionärerna i Malmö har rent mjöl i påsen, eller om de helt enkelt inte vill bli filmade i sina sovrum?

4 kommentarer:

 1. Vore kul om du installerade kamera i ditt sovrum!
  Micke

  SvaraRadera
 2. Kampen om den personliga integriteten har jag alltid upplevt som överdrivet paranoid.
  Det är ju öppenhet som det pläderas för i andra sammanhang, men plötsligt är allt beläget i ens eget, hemliga rum, och ska skyddas.
  Exemplet är polemiskt valt; här görs allt frivilligt

  Det enda argumentet mot är en ockupationsmakts snokande. Är det så nära borde vi kanske tänka på vårt försvar lite mer?

  SvaraRadera
 3. Bertil- visst finns det en del "foliehattar" i integritetsdebatten, jag har mött folk som tror sig vara avlyssnade av staten genom elnäten!! Sverige är ju i många fall väldigt öppet, men vi går mot mer övervakning och det privata rummet blir allt mindre. Någonstans bör vi tänka efter vilket samhälle vi vill leva i och inte bara införa nya övervakningar, bara för att vi kan.
  Jag är inte emot att vi satsar mer på Försvaret, men samtidigt som vi införde FRAlagen så skar vi ned rejält inom försvaret.
  Camilla

  SvaraRadera
 4. Rent mjöl i påsen? Gills inte, vänta bara. USA visar vägen
  http://www.nytimes.com/2011/06/19/opinion/19sun1.html?_r=1&ref=opinion

  SvaraRadera