Camilla

måndag 10 januari 2011

Rökrebeller och jobbcoacher!


"Ett parlament är inget annat än ett gigantiskt forum för mer eller mindre lata människor"Walter Bagehot. Ja, han har nog rätt, vi politiker är ganska lata och vi tillåts vara lata. Att tillåta livslånga garantiinkomster för före detta politiker gör knappast politikerna mindre lata.Att under en kort period efter att man avgått, (frivilligt eller inte) få ersättning är rimligt, men att år ut och år in betala ut ersättningar är inte ok.Tydligen har riksdagen infört jobbcoacher till avdankade politiker, något som tydligen inte blivit någon "hit" då endast 15 av de 126 f.d parlamentarikerna har kontaktat någon coach. Själv har jag inkomstgaranti i ett år, men räknar kallt med att få något topperbjudande inom en snar framtid!!Det bör också tilläggas att jag aldrig hört talas om de jobbcoacher riksdagen erbjuder, kanske är jag inte avdankad nog än...?
Läser med glädje att jag inte är helt ensam rökrebell, spanjorerna ansluter. Fantastiskt! Upp till kamp, rökande spanjorer!
I och med att mitt liv för tillfället är så oerhört tråkigt och deppigt så såg jag reprisen av Let´s dance.Det var ungefär lika menlöst som jag förväntat mig, men så plötsligt dök Björn Ranelid upp i rutan och min dag var räddad. Ranelid är som en påfågel i en skara av bofinkar! Mer Ranelid till folket! När vi ändå är inne på fåglar så måste jag erkänna att jag stulit bilden av den fantastiska israeliska spiongamen av Johan Ingerö.

7 kommentarer:

 1. Vad skönt att du har stöd i din rökrebellism hos spanjorerna!Lite mer civil olydnad skulle inte skada här hemme också.

  SvaraRadera
 2. Haha, så du har hittat den roliga bilden på gamen. Den är fantastisk!

  SvaraRadera
 3. Och jag får då i min tur erkänna att jag hittade gamen på Facebook. Vet faktiskt inte vem som har gjort den, men den är helt underbar...

  SvaraRadera
 4. Bilden är gjord av min vän Amnon Israeli och jag tycker att det var väldigt fyndigt av honom. :)

  SvaraRadera
 5. Ahh, du känner han som gjort bilden, Milan? Hälsa och tacka- den är gudomlig. Och tack Johan, för det var hos dig jag hittade den.
  Camilla

  SvaraRadera
 6. Hej Camilla,

  Även om ovanstående inlägg inte behandlar det svenska inkomstskattesystemet skulle jag likväl vilja kommentera den debattartikel som publicerades på SvD.se där du och Jan Rejdnell argumenterar för platt skatt*.

  Jag instämmer på samtliga punkter ni tar upp, skattesystemet skulle bli överskådligare och i princip all typ av skatteflykt skulle försvinna. Kostnaden för att administrera systemet skulle gå ner avsevärt och systemet skulle kännas mer legitimt. Tillsammans med ett högre grundavdrag (som t.ex. Österrike som har ett grundavdrag på €10 000/år) skulle det också vara tacksamt mot inkomstgrupper som i en direkt övergång till platt skatt skulle behöva betala mer i skatt. Garantiersättning från staten istället för lämplighetsprövat bidrag är definitivt önskvärt eftersom det skulle eliminera risken att medborgare hamnar i kläm (vilket flera uppmärksammade fall vittnat om), lägg därtill en enormt mycket mindre apparat för att administrera och pröva utbetalningarna.

  Kort och gott är nog ert debattinlägg det vettigaste reformförslag som tagits upp på ett bra tag. Jag tycker också att det är glädjande att fler har insett fördelarna med platt skatt och garantiersättning.

  Keep it up!

  Mvh
  Ragnar D Sköljd

  *Rubriksättaren verkar ha gjort om begreppet till ett ord.

  SvaraRadera