Camilla

torsdag 15 juli 2010

Sexköp, sexköp hela dan...

Årets Almedalsvecka är över och ska man sammanfatta årets Almedalscirkus så kan man göra det med tre ord: sexköp, Schyman och rosévin (som alltid). Själv inledde jag veckan med ett seminarium om just sexköp som Sveriges Kvinnojourer anordnade, debattnivån var mycket låg och tidvis var debatten hysterisk, du vet när argumenten låter ..."skulle du vilja att din dotter sålde sex,,,?) en annan kvinna var rosenrasande på mig, när hon började härja om att när alla kvinnor var slut kunde man ju sälja tioåringar tror jag till och med att det var några av prostitutionsmotståndarna i församlingen som tyckte att det gick för långt. Jag insåg att det kommer dröja innan vi kan debattera sexköpsfrågan på ett konstruktivt och sakligt sätt. Hanna Wagenius bloggade om seminariet här, och Joshen här . Seminariet tände i alla fall till, vilket är kul, politik ska beröra.
På torsdagen var det dags för ytterligare en sexköps debatt, den här gången i Svts Debatt med Janne Josefsson som programledare. I programmet deltog såväl Federley som Alexander Bard, så jag var inte lika ensam om min ståndpunkt som jag brukar vara. Bordellen i Almedalen kom upp, jag förstår inte hur man kan försvara att Järfälla Tjejjour har tagit två miljoner av våra skattepengar till att köpa den Bordell man forslat till Visby och de helsidesannonser som på ett mycket strange sätt bjöd in till Bordellen. Två miljoner är mycket pengar, de pengarna skulle kunnat användas till att anställa personal på Tjejjourer runt om i Sverige, men de valde att lägga pengarna på ett PR jippo-osmakligt anser jag! Sen kan man ju fråga sig om de med skattemedel har rätt att opinionsbilda på det sätt de gjorde. Bordellen är nu till salu och jag är ganska sugen på att lägga ett bud! En annan, något udda sak, som inträffade var att jag på fredag förmiddag, (dagen efter Debatt) plötsligt fick 18 sms från sexköpare men texten "Diskret man söker dig för sköna träffar..." Smsn var inte på något sätt otrevlig men kändes lite felriktade. Efter någon timme dog smsn ut igen, lika fort som de dykt upp. En man sa att han hittat mitt nr på nätet men ville inte tala om var.
Littorins påstådda sexköp blev naturligtvis veckans och kanske månadens snackis, den har tagit helt otroliga proportioner. Ingen vet om han ens har köpt sex, och om han har det så är det väl preskriberat då det påståtts ha inträffat 2006. Men det som oroar mig är att Aftonbladet publicerar utan att ha bevis, är det här början på en riktigt skitig valrörelse? Själv lider jag med Littorin, låt karln vara i fred nu! Men visst, det gjorde sexköpslagsfrågan allt mer het..,
Rosévinet- inget mingel utan rosé. Det vore intressant att vet hur många flaskor som konsumerades förra vecka i Visby.
Schyman brände 100.000spänn, kul eller osmakligt, men utrymme i medierna fick hon!
Själv lyckades jag spela bort Mats Sundin i en pokerturnering, så kan det gå! Han lovade, om än något motsträvigt, att om jag vann hela turneringen skulle han bli medlem i Folkpartiet och bli vår talesperson i spelfrågor! Man kan visst spela om allt! Men jag kom trea...
Varje år när jag kommit hem från Almedalen säger jag - aldrig mer. Men så är jag där nästa år igen, det är något magiskt med Almedalsveckan. Vet inte om det är omgivningen, intensiteten eller om kan skylla allt på rosévinet.
Ikväll ska jag tala på en festival mot rasisim och främlingsfientlighet, Folkpartiet Haningen är arrangör och Dogge doggelito uppträder-alla varmt välkomna, arrangemanget är helt kostnadsfritt!

21 kommentarer:

 1. Oj så snygg bild du lagt upp då! Och stor.

  Pssst, i all välmening. Almedalen är en grej för media och politiker. Uppriktigt sagt tror jag inte att andra människor bryr sig spec mycket.
  Det som verkligen syntes, som folk märkte, var Schymans pengabränning (idioti, som gav neg reaktioner för henne) och Littorins avgång (som dock inte direkt kändes Almedalskopplad...). I ngn mån möjligen Reinfeldts maktspelartal, helt utan ideologisk koppling. Läs gärna min spolning av detta på min blogg.

  Betr sexköp är det ungefär lika "lätt" att diskutera sakligt som främlingsfientlighet, dvs domineras av känslor och irrationellt grovt språk.

  Och AB:s kampanj kan ställa till åtskilligt elände, inte bara för Littorin!
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/07/kanslorna-faller-men-fornuft-friar.html

  SvaraRadera
 2. Vad tycker du om att din partikollega Philip Vendahl vill minska invandringen på Expressen debatt då?

  Modigt eller smugrasistiskt?

  Judith Butler

  SvaraRadera
 3. Lars-Erick- visst är Almedalen ett jippo för en liten klick och ingenting som påverkar det reella politiska arbetet. Men visst är det tråkigt att vissa ämnen är så tabu att prata om-
  Anonym- jag har inte läst Philips artikel, men som jag skrev ovan så finns det vissa ämnen som är "heliga kor". Ska läsa artikeln och återkomma innan jag säger för mycket!

  SvaraRadera
 4. Har skrivit om bl a detta och om svårigheten att föra en sansad och hederlig debatt om en del ämnen...

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/07/fragor-som-ar-for-svara-att-diskutera.html

  SvaraRadera
 5. Jag tittade precis på debattinslaget. Du var SÅÅÅ bra. Hela inslaget tydliggjorde de två lägren och det tror jag verkligen behövs. Politiker är insatta och engagerade, men de flesta vet nog knappt vad sexköpslagen är för något. Och de behöver vi göra något åt. Annars får vi aldrig bort den.
  Men med den debatten och dessutom det där sexköpsseminariet som låter helt fruktansvärt är jag verkligen glad att det fanns rosévin till hand.
  Tur att där fanns rosévin i varje fall.

  SvaraRadera
 6. Till Helena- jag är smickrad...Måndagens debatt var verkligen en värsting, du skulle varit med.Det som är intressant är att sexköpslagen plötsligt blivit en het fråga- något oväntat.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Att det här med Littorin handlar om valkramp från den socialdemokratiska sidan, är inte att ta miste på. Självklart att sånt här då tas upp lagom till valrörelsen.
  Aftonbladet = LO
  LO = Socialdemokraterna

  Aftonbladet säger att man inte hade publicerat om Littorin bara hade dementerat det hela. Sedan framkom det bevis över att Littorin faktiskt hade dementerat. För att Aftonbladet inte skall stå med byxorna nere, väljer man att göra fel till rätt. Först så känner dom inte till att Littorin har dementerat. När bevisen blir för starka, så skyller man istället på att Littorin inte hade dementerat personligen. SUCK! En dementi är väl en dementi oavsett!?

  Vilken jäkla skittidning och propagandatratt Aftobladet är.

  Har själv varit i fight med en av deras journalister för några årsedan. Det handlade om en artikel där en kvinna från Fillipinerna hade kommit till Sverige och jobbat som hemhjälp åt en svensk familj med barn. Nu bar det sig inte bättre än att polisen hade fått reda på att en utländsk kvinna jobbade hos dem utan arbetstillstånd och dessutom svart. Blev naturligtvis ett stort nummer i Afton-LO-bladet. I artikeln framställdes den svenska familjen nästan som kriminella, vilka hade mage att utnyttja den stackars utländska kvinnan på det här sättet. Polisen framstod som befriande änglar och den utländska kvinnan till slut som en segrare som till slut äntligen kunde få åka tillbaka till hemlandet genom myndigheternas försorg.

  Nu råkade jag vara bekant med den här familjen i fråga. Den äkta sanningen var stämde inte riktigt med Aftonbladets sanning. Familjen hade fått kontakt med kvinnan genom en av hennes släktingar som bodde i Sverige. Hon ville jättegärna komma och jobba som hemhjälp hos den svenska familjen. Allting gicks igenom innan hon kom. Hur hon skulle bo och vad hon skulle få i lön osv. Hon skulle bo och äta kostnadsfritt hos den svenska familjen. Som lön skulle hon få drygt 5000 kr i månaden. Jämför och växlar man dessa pengar mot värdet i hennes hemland, motsvara det en lön som endast högt uppsatta tjänstemän tjänar. Hon tyckte att erbjudandet var toppen. Hon skulle försöka spara så mycket det bara gick och ta med detta hem när hennes arbetsperiod hos familjen kommit till ända. Hon hade dessutom ett barn hemma som måste försörjas och som bodde hos hennes föräldrar, vilket gick utmärkt tack vare jobbet i Sverige.

  Så kom då olycksdagen när polisen knackade på. Hon förlorade sitt jobb och inkomst. Hon blev utkörd ur landet med första bästa flygplan. Vem vet vad hon fick göra för att klara ekonomin i fortsättningen? Det är rätt vanligt att kvinnorna prostituerar i dessa länder, när ekonomin inte räcker till. Den svenska familjen fick dessutom böter och skatteskulder.

  Trots allt detta tråkiga som hände den stackars kvinnan, så hade Aftonbladet mage att framställa henne som en segrare i artikeln över det inträffade. Möjligen en seger för LO i så fall. Ingen skall komma till Sverige och jobba till lägre lön än vad LO har bestämt. Ingen skall komma här och konkurrera med LO:s medlemmar. Ingen skall få nytta av sådan arbetskraft.

  Jag kontaktade som sagt journalisten och frågade varför man framställde den stackars kvinnan som en vinnare i all hennes misär. Jag berättade den riktiga sanningen om situationen, men journalisten slingrade sig och sa att denne inte hade kunnat skriva artikeln på detta sättet eftersom denne inte hade det materialet som jag uppbringade. På frågan hur man kan skriva en sådan omfattande artikel med så dåligt underlag, fick jag inget riktigt svar. Så var det bara, tyckte journalisten.

  Jahopp... Vad skall man säga?
  En propagandatratt är det i alla fall.
  Hoppas att Littorin går vidare trots Aftonbladets angrepp.

  SvaraRadera
 11. Jag vet- Åhhh jag älskar beundrare...
  Per- tråkig historia, men tyvärr sker det alltför ofta. jag hoppas också att Liittorin affären vänder och istället kommer att handla om medias agerande. Kram!

  SvaraRadera
 12. Bra att du vågar stå på dig och vågar framföra dessa "hemska" liberala tankegångar! Varje människa ska givetvis ha rätten att själv bestämma över vad de gör med sin kropp; droger, prostitution, cykelhjälm eller inte.

  Såg Debatt från Almedalen och handen hamnade i pannan över din motståndares resonemang, i vanlig ordning så är det endast känsloargument och inte logik och förnuft från vänstersidan av planhalvan.

  SvaraRadera
 13. Tycker du var lite taskig mot Janne Josefsson, att han bara skulle vara värd en 100-lapp !

  Hoppas inte hela hans manliga självkänsla försvann där.

  Heja Camilla !

  SvaraRadera
 14. Läste din och Marianne Bergs debattartikel i Expressen. Bra skrivet!

  Apropå Aftonbladet och Littorin, skjut inte på brevbäraren. Det är väl inte deras fel att Sverige har ett komplicerat förhållande till sex.

  SvaraRadera
 15. Fint Camilla att du hanterar sexdebatten moget, human, realistiskt! Det känns som om du vill att sex ska vara kul, skönt och frivilligt. Och det kan det vara på många olika sätt. Det är ju tvång och DÅLIGHETER vi vill ha bort. Inte frihet och självbestämmande. Du är en fräsch och sund vitamininjektion i ett militant kvinnojoursdepressivt mörker! Fortsatt lycka till! / Thomas & Helen

  SvaraRadera
 16. Camilla ditt politiska arbete gör en med rötter från Dalarna stolt. Fortsätt på den vägen är du snäll.

  Eftersom jag har en anfader som dog i slaget vid Villmanstrand 1741 ur Dalregementet, så är offentlighetsprincipen och den representativa demokratin en av hörnstenarna i Sverige.

  Ditt demokratiska arbete utför du i sann daltradition.

  Bifogar en länk om det fjärde dalupproret och Tibbledokumentet bland annat för den intresserade.

  http://www.ukforsk.se/ukf/dal-reg.htm

  SvaraRadera
 17. Jag blir orolig över de kvantiteter rosévin som verkar konsumeras av politiker och andra. Rosévin är inte bra för förståndet och omdömet, det förstår man när ungdomar inte får köpa det och att bilförare inte får dricka det.

  Men förmodligen görs ingen alkotest i riksdagen före voteringar och i Almedalen är förmodligen många kommentarer kryddade med en hel del rosévin och andra starka drycker.

  SvaraRadera
 18. Eulalis- det sker inga voteringar i Almedalen, vilket kanske är tur. I Riksdagen syns sällan till något rosévin, så du kan vara lugn.

  SvaraRadera
 19. Hej Camilla,

  Och tack för din blogg. För oavsett vad man tycker om dina åsikter så känns det skönt att finns en folkvald som inte bryr sig om att vara PK, vilket resten av politikerkåren i Sverige tycks vara. En människa som är vald att representera folket bör också uttrycka vad den känner i olika frågor. Det är du nog ganska ensam om idag (förutom din medförfattarinna). För känns det nästan viktigare med i att inte vara PK och slakta heliga kor än själva sakfrågan om sexköp. Kommer att följa din blogg framöver (den enda blogg jag följer för övrigt)
  Peter

  SvaraRadera
 20. Keep politicians out of your bedroom
  Join australia´s newest political force
  THE AUSTRALIAN SEX PARTY
  http://www.sexparty.org.au/

  Camilla, Ditt engagemang för frihet är uppfriskande. Det verkar dock vara svårt att vinna framgång inom ramen för de etablerade politiska partierna, som domineras av allsköns fascister. Fascisterna flyttar ständigt fram sina positioner, demokratin retirerar.
  Sverige behöver ett "SEX PARTY"!

  SvaraRadera