Camilla

fredag 23 juli 2010

Drömmen om det rena folkhemmet

Som många av er nog lagt märke till, så publicerade jag och Marianne Berg, vänsterpartiet, en artikel om slopandet av sexköpslagen, i onsdagens Expressen. De flesta visste nog redan vad jag tycker om sexköpslagen, men det var kul att få med Marianne, extra kul då hon är från oppositionen. Det känns som att det börjar bubbla sexköpslagskritik lite över allt nu, vilket är fantastiskt. Susanne Dodillet hade samma dag, onsdags, en artikel på Newsmill som ni bör läsa. Läs även Louise Ps blogg i ämnet och Helen von Schantz blogg här. Petra Östergren skrev tidigare en fantastisk artikel som ni kan läsa här. Vill även passa på att tacka Louise, Petra, Susanne, Alexander och Greta för tips, support och stöd!!
Vad som blir allt mer tydligt är hur erbarmerligt dålig Anna Skarheds utredning var, det är skrämmande av flera anledningar, men framför allt är den oroväcknade om man menar att den utredningen ska vara grund för kommande beslut i frågan, men också oroande är de direktiv Skarhed fick- kort sagt ett rent beställningsjobb. Men som sagt, det börjar lätta i debattklimatet, snart kanske vi kan debattera sexköp på ett sakligt sätt, men läser man den här ledaren så känns det väldigt långt bort...
Ännu tråkigare är att en del av Bergs partikolleger gått i taket och fått fnatt efter artikeln och ropar nu ut sin ilska. Avgå!Kryssa bort henne! Dementera genast!-skriker somliga till henne. Jag undrar vad som stör mest, att de äntligen fått en riksdagskollega som kan tänka själv eller att hon skriver tillsammans med en liberal...
Ämnet sex förbryllar, läser idag Oscars blogg och blir matt. Hur kan allt vi politiker gör bli så fel! Var det det här samhället vi ville ha? När spåra vi ur så totalt och blev så rädda för livet??

Själv är jag nyss hemkommen från Säter, ja ni kanske tänker att nu blev det för mycket för Camilla så hon la in sig på Säter...Fel, fel, fel, jag var och kampanjade tillsammans med Folkpartiet Säter. En liten rolig anekdot från kvällen kommer nu; det var Nostalgidagar i Säter ikväll och knökat med folk i hela stan, efter några timmars kampanjande blev jag kissnödig men ville inte ställa mig i den långa kön på torget. Lotta (ordförande i Säter) säger att hennes farmor bor precis brevid så vi kan gå dit och kissa- vad gör inte en hjältinna i kris! Vi ringer på dörren och öppnar gör en gammal kvinna som plötsligt utropar "men det är ju du från Debatt i Visby, guuud vad bra du var och vad bra att du lyfter frågan!! (sexköpsfrågan). Det visar sig att farmorn är en riktigt superliberal!! När nöden är som störst är hjälpen som närmast!Underbart!
Jag har även för första gången cyklat på en dubbel tandemcykel, alltså en fyrpersonscykel. Jag överlevde och sitter nu något utmattad hemma i mitt kök igen.
Jag bara måste klistra in en liten notis från Riksdagens hemsida- jag känner mig träffad, då jag motionerat i frågan om avskaffande av cykelhjälmstvånget (än så länge bara för barn..)

"Det är enkelt att låna en cykel, man skriver ner sitt namn på en lista på godsets kontor och tar med sig hjälmen som lånas ut tillsammans med cykeln. För det är självklart att du cyklar med hjälm på huvudet under ditt lån.
Att cykla till och från sammanträden ger bra motion för hjärta och muskulatur."

4 kommentarer:

 1. Från en som också har sitt hjärta till vänster (inte vänsterpartiet, men endock) gör det mig ledsen och frustrerad att höra om denna mobbning och intolerans mot Marianne Berg. Men hon är långt ifrån ensam, de kan du gärna hälsa henne. Har bedrivit en undersökning en tid nu på facebookgruppen och ett flertal är vänsterpartiväljare där. Jag hoppas innerligt att hon lyckas stå pall och blir kvar i riksdagen även nästa mandatperiod. De som på fullt allvar talar om att kryssa bort henne spottar demokratin och åsiktsfriheten i ansikten, enligt mig.

  Ni ska ha all heder båda två, som vågar stå upp i en infekterad fråga och gå emot era partier. Väldigt starkt och hedersvärt gjort. Att du har ryggrad och mod visste jag redan sen FRA-omröstningen, men Marianne Bergs ställningstagande var en trevlig överraskning. Hoppas du och andra kan peppa henne så hon inte knäcks. Kämpa på :-)

  /Markus

  SvaraRadera
 2. Markus. Som liberal har man givetvis hjärtat till vänster! Liberal = vänster, sedan må dagens enögda media säga vad de vill!!!!!!!!!!!

  Camilla. Det var en härlig blandning av privat och politik i detta inlägg.

  SvaraRadera
 3. Hej Camilla, jag tycker att du har mycket bra argument i artikeln, pedagogiskt och bra

  Jag tycker att det viktigaste är att stärka rättigheter och villkor för sexarbetare -- de är bland de allra mest marginaliserade och stigmatiserade i samhället just nu (och detta borde vara mycket viktigt för både vänstern och de socialliberala).

  Detta klargör ni väldigt väl tycker jag!

  Tack för att du (och Marianne Berg!!!) vågar driva detta. Fantastiskt!

  SvaraRadera
 4. Skönt att du hàller pà med samma anda som jag hade inom den svenska politiken, samarbetade med FP inom HBT-fràgor... Visst vissa sossar gillade inte det, men vissa fràgor är ej partibundna. Det här är ett utmärkt exempel pà ett samarbete i en viktig fràga.

  Nu är det sex àr sen jag flyttade till Frankrike...

  Liberté, égalité, fraternité... Jo, nog làter det fint, men i verkligheten sà finns det mànga som inte finner nàgot arbete och vadà frihet?

  De tvingas ju till prostitution för att överleva, särskilt invandrare fràn länder som inte är medlemmar i EU eller sà kommer dem fràn Latinamerika... "égalité" gäller ju inte heller för dem...

  "Fraternité", det gäller ju inte heller för alla... Det bästa franska ordet blir "l'injustice" ( orättvisa )...

  Vi är ju individer i en stor grupp, se samhället, och pàverkas ju av gruppens àsikter, gruppen är normen! ( Sociologi )

  Det är just därför det behövs folk som vàgar sticka ut hakan, även om det strider mot partiets ideologi... Bra jobbat!

  SvaraRadera