Camilla

tisdag 2 februari 2010

Det är svårt att vara människa- men ännu svårare att vara folkpartist!

Ja, diva ena dagen deppig folkpartist andra dagen. Vi kanske borde döpa om partiet till Folkpartiet Icke Liberalerna? Om ni har läst dagens Brännpunkt förstår ni vad jag menar? Vad menar mannen?
Han är alltså upprörd för att Datainspektionen och Skolinspektionen gör sitt jobb? Han är alltså upprörd över att han och andra lokalpolitiker inte hej vilt får sätta upp övervakningskameror där de behagar. Han är upprörd över att inte polisen får lägga ut bilder på okända brottslingar, som de vill. Datainspektionen gör i alla såna här fall en tolkning av rättsläget och vad som kan anses vara ett alltför stort integritetsintrång för den enskilda människan. Torkild Strandberg är alltså upprörd över att DI gör sitt jobb korrekt.
Här får ni ett skönt citat (om ni inte orkat läsa hela artikeln)

"Jag har svårt att förstå de beslutsfattare som så konsekvent, från olika poster inom den statliga byråkratin, ignorerar eller rentav motarbetar oss som försöker skapa trevnad och trygghet på det lokala planet. Vilka är era uppdragsgivare, vill jag fråga dem. "

Ja, mitt svar är enkelt- mina uppdragsgivare är mina väljare, men det verkar som folkpartisterna i Landskrona skiljer sig en del från folkpartisterna i mitt län, Dalarna.
Dessutom tror jag inte det minsta på att mer övervakning skapar ett tryggare samhälle. London är en av världens mest övervakade städer, tydligen med politiker som även där vill skapa trevnad och trygghet! Men blev det så i London? Svaret är nej, det finns inget som bevisar att tryggheten ökat, däremot känslan att vara övervakad, och den känslan skapar otrygga medborgare, tror jag.
Dessutom är det lite märkligt att tala som någon slags självutnämnd sheriff om vad som skapar ett tryggt och trevligt samhälle. Vi andra, vi som tycker att DI faktiskt behövs, vi som inte tror att fler kameror är lösningen på allt, vi som fortfarande vill tro att ordet integritet betyder något-även för lagstiftare- vi står på de kriminellas sida! Tack sheriffen, då vet jag det!
Jag hoppas trots allt att artikeln var skriven från en enskild folkpartist och inte förankrad hos partiledningen...

Men det var trots allt en bra dag för Folkpartiet idag, Birgitta Ohlsson blev ny EUminster. Stort grattis! Tyvärr meddelade Karin Pilsäter att hon slutar och istället blir statssekreterare på Utbildningsdepartementet-tråkigt, Karin är en nära vän och en mycket bra politiker!

8 kommentarer:

  1. Camilla! Med den mycket säregna blanding av individer som numera befolkar fp så kanske du förstår att jag inte kallar mig folkpartist, jag kallar mig socialliberal. Jag hoppas att du orkar vara kvar i fp ickeliberalerna. För att bekämpa den dumhet och pseudopopulism som idag kännetecknar fp.

    Jag grattar Birgitta också, men risken är ju att hon blir inlåst i regeringens kollektiva ansvar för fattade dumma beslut. Det vore synd. Jag hoppas hon struntar i piskan och fortsätter att säga vad HON tycker (vilket inte alltid är vad jag tycker, men ändå) i st för vad partiledningen tycker hon ska tycka.

    Och olyckan Torkild i L-krona... Han är ju fel ute i 99& av det han säger.
    Det enda riktiga är att staten borde ge kommunerna mera självstyre. Men om det ska användas som Torkild tycker, då blir jag tveksam. Lindrigt sagt.

    SvaraRadera
  2. Från den dagen FRA-lagen röstades igenom har ordet liberal, för mig- en tidigare stolt anhängare, inte att göra med folkpartiet. Att stå upp för sina ideal, det man utger sig att man "står för" och ska försvara-är a och o i trovärdigheten. När blev den personligaintegriteten något folkpartiet var beredda att offra för "statens bästa". Det känns som ett hån mot oss riktiga liberaler, när de VI valt att försvar det viktigaste och finaste vi har- friheten- omyndig förklarar oss- låter staten bevaka oss under en "trygghetsparoll"- nä det är både pinsamt- och framförallt mkt skrämmande- liberalt- my ass!

    SvaraRadera
  3. EU-Cecilia har en bra deb-art i DN idag.
    2 tankar kring den. Dels borde, som Johan W oxå skriver, KU skärpa sig, visa integritet gentemot alla regeringar.
    Dels, enskilda regeringsledamöter borde ha större spelrum till självständighet gentemot statsministern (och sitt o ev koalitionspartier). Kanske skulle offentliga utfrågningar o ngt slags individuellt godkännande av riksdagen hjälpa till betr det?

    SvaraRadera
  4. Strandberg är ett bra exempel på varför jag inte kallar mig folkpartist utan enbart liberal.Någon som kan berätta varför han är med i Fp och varför partiet är tyst om hans grodor?

    SvaraRadera
  5. "We the people are the rightful masters of both Congress and the courts, not to overthrow the Constitution but to overthrow the men who pervert the Constitution" Abraham Lincon
    Led upproret Camilla -vi är på!

    SvaraRadera
  6. Många vet hur bra du e. Bara kämpa vidare, var du än hamnar. För min skull.. <3

    SvaraRadera
  7. Eftersom Torkild Strandberg suttit i riksdagen en period och fattat beslut om lagar och förordningar borde man kanske fråga sig vilka initiativ han då tog för att riva upp en massa lagar och lyfta över det till kommunalt självstyre.
    Uppenbarligen är han sugen på att komma tillbaka till riksdagen och riva upp lagar då han kandiderar till riksdagen för kommande period.
    Uppdrag Granskning av Torkild Strandberg...

    SvaraRadera
  8. Jag är socialist, men jag tror definitivt inte på en total övervakning av medborgarna, antingen är det extremhögern som vill ha det, då är det fascism, eller så är det extremvänstern, då är det ju närmast den kinesiska varianten av kommunismen. I vilket fall som helst är det fel, ty varje medborgare har rätt till en integratitet. Boken 1984 visade just detta kontrollsamhälle och det fanns ingen frihet åt medborgarna. Sen ska ingen få kontrollera ens politiska åsikter, men det ska naturligtvis finnas en respekt för varandra.

    SvaraRadera