Camilla

torsdag 24 september 2009

Provvalet i Dalarna klart!

Provvalet i folkpartiet Dalarna är klart och jag vann! Bosse Brännström, Avesta kom tvåa och Veronica Hedenmark, Falun kom trea.
Dessutom har Beatrice Asks svar på min skriftliga fråga kommit, läs svaret här. Svaret var väl inte så väldigt upphetsande, men däremot ringde en tjänsteman från justitie mig igår och det samtalet kring internetoperatörernas ansvar var mer givande.

Om ni inte har något för er ikväll så ordnar Liberala Klubben ett möte ikväll på temat "Integritet till vilket pris" där Pär Ström, Sara Belfrage, Robet Rydell och jag själv ska ingå i en panel. Hur mycket kan vi offra vad gäller personlig säkerhet, upphovsrätt, vardagskrångel med mera för att värna integriteten-det ska vi diskutera kl 18.30 på Ritorno, Odengatan 80.
Ungefär sammat tid, kl 19.00, men på en annan plats i stan, på The Liffey, Stora Nygatan 42 har Frihetsfronten pubkväll, HAX ska prata om EU. Båda arrangemangen är öppna för allmänheten, Frihetsfronten efterlyser kvinnliga deltagare till pubkvällen, brukar vara ett stort underskott på representanter för det kvinnliga könet.

Motionsskrivandet fortsätter...

3 kommentarer:

  1. Camilla, vågar man hoppas på en motion om att riva upp FRA-lagen under mandatperioden?
    Eller ska vi abdikera den äran till sossarna som får avsluta spektaklet 2010 istället?

    Mikael

    SvaraRadera
  2. Sossarna kommer aldrig att riva upp FRA lagen, tyvärr.

    SvaraRadera
  3. Ja, det var väl kanske ett väntat svar.

    Det konstiga med tingsrätten beslut är ju att Black Internet förbjuds att överföra själva verken till allmänheten, men det har de ju aldrig varit frågan om. Själva verken finns naturligtvis inte i datatrafiken - endast information om på vilka andra ställen de kan hittas.

    Daniel Westman sammanfattade förresten situationen vi har väl på seminariet om TPB-domen: internetleverantörerna har visst skydd bakåt i tiden, men inte framåt i tiden emot vitesförelägganden.

    Jag tror att politiker snart kommer att behöva fundera litet mer över "chilling effects". Vad händer om någon kan dra in en ISP i en juridisk process som är så besvärlig för dem (även om de eventuellt har rätten på sin sida) att de hellre undviker vissa kunder?

    Personligen tycker jag inte att det borde behövas några lagförändringar utan att tillämpningen är felaktig. Nog måste väl tingsrätten kunna föra vissa konsekvensetiska resonemang, av typen: skulle liknande vitesförbud kunna riktas mot posten? Om inte, i så fall varför mot internetleverantörer?

    SvaraRadera